V Tivoliju se od danes igra tenis

Foto: Žurnal24 Namesto parketa pesek in v Tivoliju se lahko začne Davisov pokal. (Foto: Boštjan
Danes ob 15. uri se bo v dvorani Tivoli začel dvoboj prvega kroga prve evroafriške skupine Davisovega pokala med Slovenijo in Finsko. Pravijo, da je vstopnic le še nekaj manj kot tisoč.
Oglej si celoten članek

Prva bosta loparja prekrižala najboljši finski igralec Jarkko Nieminen ter drugorangirani Slovenec Grega Žemlja, nato pa se bosta pomerila še Blaž Kavčič in Harri Heliovaara. Če bi sodili zgolj po uvrstitvah na lestvici ATP, je po prvem dnevu realno pričakovati izid 1:1, toda dvoboji za Davisov pokal so običajno nepredvidljivi in presenečenja se dogajajo. V prvem dvoboju je favorit  Nieminen, nekoč že trinajsti igralec na svetu, zdaj pa uvrščen 87 mest višje od Žemlje (137.). V drugi partiji pa je položaj ravno obraten. Kavčič je 81. na svetu, Heliovaara pa šele 287.

Nastop Slovenije v dvorani Tivoli bo zgodovinski z vsaj dveh vidikov. Mala dvorana Tivoli bo prvič v več kot 45-letni zgodovini prizorišče teniških dvobojev, hkrati pa se bodo varovanci Blaža Trupeja na peščeni podlagi, za katero je bilo porabljenih devetdeset ton peska, potegovali za obstanek v prvi evroafriški skupini. Doslej jim to v dveh poskusih, leta 1995 in 2001, še ni uspelo.

Pomemben dejavnik na dvobojih za Davisov pokal so tudi navijači. Glede na prodajo vstopnic – na voljo jih je še približno tisoč – se v dvorani Tivoli obeta bučno in navijaško vzdušje. V soboto je na sporedu igra dvojic (ob 15. uri), v nedeljo z začetkom ob 12. uri pa sta na sporedu še dvoboja prvopostavljenih igralcev, Kavčiča in Nieminena, ter drugorangiranih Žemlje in Heliovaare.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.