V sezoni 2008 Rosberg in Nakajima

Foto: Žurnal24 Nico Rosberg meni, da je lahko hitrejši od Michaela Schumacherja. (Foto: Getty I
Moštvo Formule 1 Williams je sporočilo, da bosta njihova dirkača v svetovnem prvenstvu elitnega avtomobilističnega športa v sezoni 2008 Nemec Nico Rosberg in Japonec Kazuki Nakajima.
Oglej si celoten članek
Nico Rosberg je z moštvom sodeloval že v zadnjih dveh sezonah, 22-letni Nakajima pa je nekdanji Williamso v testni voznik, ki je na zadnji dirki sezone 2007 v Braziliji prvič sedel za volan bolida tudi na dirki. "Vesel sem, da lahko potrdim Nica Rosberga kot našega voznika tudi v tretjem letu zapored. Dokazal je, da je izvrsten in si zasluži podporo. Ob njem bo še Kazuki, ki je moštvo navdušil v sezoni 2007. Ima pravi pristop in razvil se bo v dobrega voznika Formule 1, mi pa mu bomo na tej poti pomagali z vsemi sredstvi," je na moštveni spletni strani ob potrditvi dirkaškega para za naslednje leto dejal vodja moštva Frank Williams .

Kazuki Nakajima © Getty Images

 
Nakajima je za Williams v letošnjem letu prevozil 7000 testnih kilometrov, sodeloval pa je tudi v seriji GP2 in japonski Formuli 3. Njegov oče je Satoru Nakajima , v 90. letih najboljši japonski dirkač v Formuli 1. Williamsovo sporočilo o dirkaški ekipi pa pomeni tudi konec ugibanj o tem, ali se bo mladi Nemec preselil k McLarnu . V ekipi Rona Dennisa namreč iščejo zamenjavo za nekdanjega svetovnega prvaka Fernanda Alonsa , s katerim so po številnih nesporazumih v tej sezoni nedavno predčasno prekinili pogodbo, Rosberg pa je bil eden od najbolj "vročih" kandidatov, tudi zaradi motornega opremljevalca ekipe, nemškega Mercedesa .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.