V reprezentanci ga želijo Srbi, Hrvatje, Španci, oče blestel v Sloveniji

Foto: Profimedia Mario Nakić
Boj za mladega košarkarja.
Oglej si celoten članek

Devetnajstletnemu Mariu Nakiću se ponavlja zgodba Luke Dončića. Slednjega so kot obetavnega člana madridskega Reala vabili v špansko in srbsko izbrano vrsto, a se je odločil za Slovenijo, Nakić, ki je uradno prav tako član velikana iz Madrida, v tej sezoni pa kot posojen košarkar brani barve belgijskega Oostendeja, pa prav tako lahko izbira med tremi repreuentancami.

Sinu hrvaškega košarkarja Iva Nakića, ta je s Cibono in Partizanom postal evropski klubski prvak ter bil tudi član jugoslovanske reprezentance, kasneje pa je v Sloveniji kot član Interierja iz Krškega ekipo s pomočjo Ariela McDonalda in Maria Kraljevića popeljal v veliki finale državnega prvenstva proti Olimpiji, mesto v izbrani vrsti ponujajo Hrvatje, pa tudi Srbi, saj je rojen v Beogradu, njegova mama je Srbkinja. Zaradi dvoletnega staža v Realu si ga želijo v dresu reprezentance videti tudi Španci.

Foto: Profimedia Mario Nakić

Na Maria so po predstavah v belgijskem prvenstvu, na zadnji tekmi proti Spirou Charleroiju je zbral 25 točk in devet skokov, že pozorni tudi v ZDA. Eden najbolj priznanih analitikov za nabor lige NBA, novinar ESPN-a Jonathan Givony, je tako o hrvaško/srbskem košarkarju zapisal: "Precej impresivna izvedba 19-letnega Hrvata. Visoko krilo, ki lahko ustvarja igra, podaja in dobro meče, bo vedno iskano v sodobni ligi NBA. Naredil je tudi nekaj dobrih stvari v obrambi. Zagotovo bom spremljal njegov napredek."

Pri lovu na Nakića naj bi najmanj možnosti imeli Španci, največ pa Srbi, kjer je z njim v kontakt stopil tudi nekdanji selektor Saša Đorđević.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.