V polfinalu obe Williamsovi

Foto: Žurnal24 Serena Williams se je v polfinalu pridružila svoji sestri Venus.
Venus Williams proti Dinari Safini in Jelena Dementjeva proti Sereni Williams. To sta polfinalna para wimbledonskega turnirja. Se bo v finalu torej zgodil sestrski dvoboj?
Oglej si celoten članek
 

Ne spreglejte

Rezultati in izidi Wimbledona v živo

Petkratna zmagovalka Wimbledona Venus Williams je zlahka v 68 minutah odpravila Agnieszko Radwansko . Letos tretja nosilka je že v prvem nizu povedla s 5:0, drugega pa po zaostanku z 0:2 vnovič gladko dobila in se veselila zmage s 6:1 in 6:2. "Ne morem se pritoževati. Sem v polfinalu Wimbledona in to sem si tudi želela. Zdaj moram storiti še korak naprej," je po dvoboju dejala Williamsova. Ta se nadeja šestega turnirskega naslova v Wimbledonu, obenem pa bi tako postala prva igralka s tremi zaporednimi zmagami po Nemki Steffi Graf, ki je na sveti travi kraljevala med letoma 1991 in 1993.

Dinara Safina je opravila s Sabine Lisicki. © Reuters

 
Zdaj ji na poti do finala stoji le še prva igralka sveta Dinara Safina , ki pa je imela kar nekaj težav z nemško najstnico Sabine Lisicki . Naredila je kar 15 dvojnih napak, a je na koncu le strla odpor razpoložene Nemke in zmagala s 6:7 (5), 6:4 in 6:1 ter se prvič v karieri prebila do polfinala Wimbledona. "Danes sem bila na igrišču kot Božiček, saj sem naredila obilico dvojnih napak in tekmici zlahka podarjala točke. V polfinalu si teh napak ne bom smela privoščiti," se zaveda Safina.

Prav lahko pa se zgodi, da bodo gledalci v Wimbledonu gledali še četrti finale sester Williams, saj je bila proti osmi nosilki Belorusinji Viktoriji Azarenka uspešna tudi njena mlajša sestra Serena. Slednja se bo v polfinalu pomerila z olimpijsko prvakinjo in četrto nosilko, Rusinjo Jeleno Dementjevo . Ta je v četrtfinalu po 66 minutah igre zlahka dvakrat s po 6:2 odpravila Italijanko Francesco Schiavone in se tako kot lani prebila v polfinale. "Zelo sem vesela, da sem se tudi letos uvrstila v polfinale. Četudi sam izid dvoboja tega ne kaže, je bila zame to zahtevna tekma, saj je težko igrati v takšni vročini. Poskušala sem igrati čim bolj agresivno, da bi zmagala kar najhitreje, saj me ta vročina res ubija. Proti Sereni (Williams, op. STA) bo zelo težko, saj je odlična na travi. A ne bom se predala že vnaprej in poskušala bom še enkrat ponoviti dobro predstavo," je dejala Dementjeva.

Serena Williams je na centralnem igrišču danes po uri in 13 minutah s 6:2 in 6:3 premagala osmo nosilko 19-letno Azarenko. "Meni bi bilo všeč, če bi se z Venus spet udarili v finalu," je po gladki uvrstitvi v polfinale dejala druga nosilka, ki je bila v Wimbledonu najboljša leta 2002 in 2003, letos pa za zdaj še ni izgubila niti enega niza.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.