V Lahtiju slavil Moan

Foto: Žurnal24 Moan je ugnal vse konkurente. (Foto: Reuters)
Norvežan Magnus Moan je zmagovalec nordijske kombinacije za svetovni pokal v Lahtiju.
Oglej si celoten članek

Moan je ob svoji 16. zmagi v svetovnem pokalu po skokih in teku na 10 km za 2,3 sekunde ugnal Finca Hannuja Manninena, še 7,2 sekunde pa je zaostal Nemec Tino Edelmann. Slovenci niso nastopili.

Dogajanje v Lahtiju je sicer zaznamoval protest športnikov, ki so izrazili svoje nezadovoljstvo z delom tekmovalne žirije na olimpijskih igrah v Vancouvru. V imenu tekmovalcev je protestno pismo Walterju Hoferju predal Avstrijec Felix Gottwald, ki je že vrsto let v vrhu tega športa. Gottwald je imel sicer danes slab dan, saj je bil po skokih šele 37., nato pa je z odličnim tekom napredoval na končno peto mesto.

"Mislimo, da se naš šport ne razvija, pač pa dela korake nazaj," so športniki zapisali v izjavi. Športniki si predvsem želijo, da bi izbrali pet delegatov, podobno kot v smučarskih skokih, ki bi nadzirali vse tekme v prihodnje. Gottwald je medtem že dejal, da ni zadovoljen z odgovori, ki so mu jih podali vodilni in zagrozil s protestom športnikov. "TV prenos lahko izvedejo samo, če smo športniki prisotni na tekmi," je med drugim dejal Gottwald.

Petkovo tekmo je dobil Moan pred Manninenom in Edelmannom, skupno zmago v seštevku svetovnega pokala pa si je že dve tekmi pred koncem zagotovil Francoz Lamy Chappuis, olimpijski zmagovalec iz Vancouvra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.