V Južnoafriški republiki bodo spet gradili

Foto: Žurnal24 FIFA je občutno povečala nagradni sklad za SP 2010 v JAR. (Foto: AFP)
Potem ko so zaradi stavke gradbenih delavcev za deset dni zastala dela na stadionih v Južnoafriški republiki, prizorišču nogometnega SP 2010, so stavkajoči dosegli dogovor za konec stavke.
Oglej si celoten članek

Potem ko so zaradi stavke gradbenih delavcev za deset dni zastala dela na stadionih v Južnoafriški republiki, kjer bodo leta 2010 gostili svetovno nogometno prvenstvo, so stavkajoči v ponedeljek dosegli dogovor za konec stavke. Na stadionu v Durbanu, kjer so zadnjič delali 7. novembra, bodo v torek spet pognali stroje.

 

Olajšanje za prireditelje

Konec tedna bo prav v Durbanu potekal žreb skupin, kar bo tudi prvo dejanje največjega nogometnega dogodka na svetu.

Delavci so zahtevali boljše plače in izboljšanje varnostnih razmer na deloviščih. Največji sindikat gradbenih delavcev je z oblastmi v Durbanu sklenil dogovor, da bodo delavci poleg plač dobili še bonus v višini 900 dolarjev, del katerega bodo izplačali že decembra, preostanek pa maja prihodnje leto. Ob tem pa bodo na gradbiščih zagotovili tudi navzočnost zdravstvenih delavcev.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.