V formuli 1 dobil deset dirk, zdaj se bo meril z Matejem Mohoričem

Foto: Epa
Foto: Epa
Na svetovnem prvenstvu v makadamskem kolesarstvu bo nastopil zelo znan obraz.
Oglej si celoten članek

Matej Mohorič bo danes ob 12. uri krenil v obrambo naslova svetovnega prvaka v makadamskem kolesarstvu. To bo tokrat potekalo v okolici belgijskih mest Halle in Leuven.

Tokrat za največjega favorita sicer velja zdaj že nekdanji svetovni prvak (2023) v cestnem kolesarstvu Mathieu van der Poel, ki je pred dnevi izgubil omenjeno lovoriko v Zürichu proti Tadeju Pogačarju, a je tudi letos osvojil kolajno, bil je bronast. Nizozemec je bil doslej sicer že šestkrat svetovni prvak v ciklokrosu, s prvega SP v makadamskem kolesarstvu, ki je bilo organizirano pred dvema letoma, pa ima prav tako bronasto odličje.

Tudi Mohorič se sicer lahko pohvali z dvema naslovoma s ceste, svetovni prvak je bil v mladinski (2012) in v konkurenci mlajših članov (2013).

S takšnima asoma in preostalimi kolesarji se bo tokrat skušalo pomeriti še eno znano ime, ki pa prihaja iz povsem drugačnega športa. Na SP v makadamskem kolesarstvu bo namreč nastopil tudi Valtteri Bottas, ki je v svoji karieri voznika formule 1 osvojil deset zmag.

Finec je sicer velik ljubitelj kolesarstva, na svetovno prvenstvo pa se je kvalificiral z uspešnim nastopom na aprilski tekmi svetovne serije v Južni Afriki, ko je v svoji kategoriji zasedel šesto mesto, zadnje, ki je še prinašalo preboj na SP.

Bottas je sicer tudi ustanovitelj kolesarske prireditve v Lahtiju, ki poteka na makadamskih cestah, ambasador kolesarske znamke Canyon, njegova partnerica pa je zadnja leta avstralska kolesarka Tiffany Cromwell, ki trenutno v ženski svetovni seriji nastopa za ekipo Canyon–SRAM.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.