V Evropi šokirali velikana, a s to potezo poskrbeli za zgražanje javnosti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na Norveškem se zgražajo zaradi enominutne vožnje z avtobusom tamkajšnjih prvakov.
Oglej si celoten članek

Najuspešnejši severnonorveški klub Bodö/Glimt, katerega član je tudi slovenski nogometaš Nino Žugelj, se je znašel pod plazom kritik po senzacionalni domači zmagi s 3:2 nad Portom v evropski ligi.

Norveški prvaki in trenutno vodilni v prvenstvu so namreč na uvodno tekmo evropske lige proti Portu z avtobusom prepotovali absurdno kratko razdaljo. Pot od zbirne točke do stadiona Aspmyra je trajala le minuto, preden je avtobus prevozil približno 220 metrov. Sprva so sicer v klubu krivdo za pot z avtobusom pripisali pravilom Evropske nogometne zveze (Uefa).

Norveška televizija NRK je poročala, sklicujoč se na vodjo kluba, da je Uefa zahtevala, da ekipa pride na stadion skupaj in ne vsak igralec posebej peš. Vendar pa po navedbah Uefe evropska zveza nima tovrstnih predpisov in je tiskovni predstavnik zanikal, da bi kdaj obstajalo pravilo, da morajo vsi igralci na tekme.

Norveški klub je zdaj kot razlog za enominutno vožnjo na domačo tekmo evropske lige z ekipnim avtobusom navedel televizijske pravice.  Razlog za skupno potovanje z avtobusom naj bi bil bil, da so imetniki televizijskih pravic to zahtevali, ker bi dobili boljšo televizijsko sliko, je  dejal tiskovni predstavnik kluba Simen Pedersen. Prihod z avtobusom klubu omogoča tudi boljši nadzor in bolšjo varnost je poudaril, saj so deli območja pred stadionom zaprti.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:11 27. September 2024.

    Kako pa bi morali nogometaši premostiti teh 220 m očitno javne površine? A mogoče skozi kordon policistov, vsak s svojo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.