V drugo boljši zmaji

Foto: Žurnal24 Matej Hočevar je bil strelec drugega gola za zmaje.
Moštvi Acronija Jesenic in Tilie Olimpije sta odigrali še drugi večni derbi v 24 urah. Po remiju v Podmežakli so bili tokrat uspešnejši zeleno-beli, ki so slavili z 2:1.
Oglej si celoten članek

Uvod v prvo tretjino ni postregel z večjimi priložnostmi, ki bi ogrele dlani prisotnih. Prvo večjo priložnost za zmaje je imel Aleš Mušič, ki je v 7. minuti sam šel v protinapad, vendar ob spremljanju gostujočega branilca ni prišel do pravega zaključka. V 8. minuti so domači ob izključitvi Golubovskega prišli do številčne premoči, vendar poizkusi Andreja Tavžlja, Boštjana Goličiča, Žige Panceta in Grega Kužnika niso našli poti do mreže Glavičevih vrat. V 12. je ponovno poizkušalBoštjan Goličič, nekaj trenutkov zatem pa Frank Banham po prodoru Kužnika. Podobno kot domači, svoje priložnosti z igralcem v 13. minuti ko je bil izključen Ivo Jan niso izkoristili niti gostje. Najlepšo priložnost za rdeče je v 17. imel Rok Tičar, za domače pa je bil v zadnji minuti dvakrat neuspešen Banham.

Tomo Hafner je zadel za Jesenice. © www.alesfevzer.com

 
Drugo tretjino so bolje pričeli gostje in že na začetku zapretili. V 21. je s strelom od daleč poskušal Mitja Robar , nekaj trenutkov kasneje pa je iz gneče pred vrati Maracla plošček v njegovo mrežo potisnil Tomi Hafner . Domači niso ostali dolžni in štiri minute kasneje je bilo 1:1, v polno pa je, prav tako iz gneče pred vrati, zadel Žiga Pance . V nadaljevanjuje ritem nekoliko padel in moštvi si tudi ob igralcu več nista priigrali večjih priložnosti. Sredi tretjine sta si sledili izkljčitvi na obeh straneh in v igri 4:4 je z močnim strelo poskušal Duck, nekaj minut kasneje pa na drugi strani dvakrat zapored Banham. V 36. minuti je zapretil Terlikar, slabo minuto kasneje pa je v napadu streljal Boštjan Goličič, Glavič je plošček odbil, ta je prišel do Ropreta ki je zaposlil Hočevarja. Ta je v drugo razveselil navijače in zmaje popeljal v vodstvo.

V zadnjo retjno so boje vstopili domači, vendar je nevaren prodor Mušiča bil zaustavljen s prekrškom, v powerplayu pa je edini strel na vrata sprožil Mitchell. V nadaljevanju so se bili domači prisiljeni bolj ali manj braniti, saj so si v 10 mnutah tekme priigrali štiri izkljčitve, kar pa gostje niso izkoristili. Priložnosti so imeli Tičar, Rebolj, Manfreda, vendar je bil Maracle spretnejši. Zadnjo minuto in pol gostje potegnili vratarja na klop in skušali v igri 6:5 izenačiti, vendar si ob tem prislužili izkljčitev in zmaga je tako ostala doma. Hokejisti HDD Tilia Olimpija že v četrtek zjutraj odpotujejo v Švico, kjer jih čakati dve tekmi.

Prijateljska tekma:

Tilia Olimpija : Acroni Jesenice 2:1 (0:0, 2:1, 2:1)
1:0 Hafner (Robar, Tičar, (23)), 1:1 Ž. Pance (B. Goličič, Vnuk, (26)), 2:1 Hočevar (Ropret, (37))
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.