V Domžalah igra mačke z mišjo

Foto: ABA
Foto: ABA
Helios je v 18. kolu lige Telemach brez večjih težav ugnal zadnjeuvrščene Parklje (89:60) in si po rednem delu zagotovil prvo mesto. Zlatorog suveren v Škofji Loki (51:75).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Heliosa so brez težav upravičili vlogo absolutnega favorita proti zadnjeuvrščeni ekipi lige Telemach in si s petnajsto zmago v sedemnajstih tekmah dokončno zagotovili prvo mesto po rednem delu. Visoka uvrstitev ima zgolj lepotni značaj, saj bo v ligi za prvaka vseh šest ekip - ob Heliosu še Krka, Union Olimpija, Zlatorog, Elektra in Šentjur - začelo z ničle. Pred začetkom lige za prvaka (24. marec), začeli jo bodo doma proti Šentjurju, pa bodo Domžalčani odigrali še zaostalo tekmo z Zlatorogom v ligi Aba.

Parklji na drugi strani so tekmovanje zaključili s šestnajstim porazom, tako da bodo ligo za obstanek začeli z najslabšega položaja. Ob tem, da se točke iz rednega dela prenašajo naprej, bodo morali od 17. marca dalje napeti vse sile, če se želijo izogniti zadnjemu mestu, ki pomeni nazadovanje v 2. SKL. Glede na razliko v kakovosti so jo Ljubljančani v dvorani Komunalnega centra še dobro odnesli. V prvem polčasu so bili na trenutke enakovreden tekmec Domžalčanom, ki so si prvo občutno prednost priigrali šele na začetku drugega dela. Tedaj so v treh minutah naredili delni izid 9:0 in pobegnili na 51:31.

Zlatorog suveren v Škofji Loki

Igralci LTH Castings Mercator so tekmo proti Zlatorogu pričeli medlo ter si hitro nabrali visok zaostanek, ki ga v nadaljevanju niso omilili. Z 51 točkami je LTH Castings Mercator postavil neslavni osebni rekord po najnižjem številu doseženih košev v tej sezoni. Zlatorog bo ne glede na razplet zadnje zaostale tekme s Heliosom osvojil drugo mesto po rednem delu, kar pomeni, da bo ligo za prvaka začel v gosteh proti Krki. Škofjeločani pa se bodo od 17. marca do 21. aprila borili za obstanek v elitni druščini lige Telemach.

Liga Telemach, 18. kolo:

Helios Domžale : Parklji 89:60 (26:16, 42:31, 65:47)
Čebular 15, Bubnič 14, Besedič in Pašalić 13; Lorbek 13, Nemanič 11

LTH Cast Mercator : Zlatorog 51:75 (7:21, 23:42, 35:57)
Korošec 17, Mahkovic 10; Strnad 22, Lapornik in Omić 16

Sobota, ob 17.00:
Hopsi Polzela - Geoplin Slovan
Rogaška Crystal - Šentjur

Ob 20.00:
Elektra Šoštanj - Maribor Messer

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.