Gajser ne bo sam krojač svoje usode

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vodilnemu v seštevku prvenstva MXGP Jorgeju Pradu bi za potrditev naslova svetovnega prvaka zadostovalo že eno drugo mesto.
Oglej si celoten članek

Danes se bo v španskem Cozarju končala sezona svetovnega prvenstva v motokrosu.  Slovenski zvezdnik tega športa Tim Gajser ima pred zadnjo postajo devet točk zaostanka za vodilnim v seštevku elitnega razreda MXGP, Špancem Jorgejem Pradom.

Gajser je bil v sobotnih kvalifikacijah zadnje dirke tretji. Prado jih je dobil, tako da je prednost še povečal in namesto sedmih točk, kolikor je zaostajal pred tem koncem tedna, bo zdaj Gajser lovil razliko devetih točk.

Odločilna dirka Gajser še ni pripravljen vreči puške v koruzo, boril se bo vse do konca

Če želi postati prvak, pa bo moral Španca prehiteti. Ob točkovnem izenačenju namreč odloča število zmag v posamičnih vožnjah, kjer pa je boljši Prado. V praksi to pomeni, da lahko Prado slovenskemu tekmecu na današnji dirki prepusti pobudo in se v cilj pripelje za njim na drugem mestu, pa bo še vedno osvojil naslov prvaka.

Po drugi strani pa bo Gajser do skupne zmage prišel, če bo med njim in Špancem še kateri od tekmecev; če bi Gajser obakrat zmagal, Prado pa bi bil največ tretji v obeh vožnjah, bi Slovenec na koncu slavil za točko.

Zdaj bo še težje Pred odločilno dirko še en udarec za Gajserja v boju za naslov prvaka

Jeffrey Herlings, tretji v seštevku sezone in drugi v kvalifikacijah, pa ima tudi še nekaj zares majhnih teoretičnih možnosti v boju za naslov. Ima namreč 904 točke, na voljo pa jih je le še 50, tako da bi moral za takšen razplet Prado (953) dvakrat ostati praznih rok.

Na zadnji postaji sezone bo nastopil tudi drugi Slovenec v MXGP Jan Pancar, v kvalifikacijah je bil 18., v seštevku pa bo skušal 14. mesto še izboljšati, povzpne se lahko do 13.

V Španiji nastopa še en slovenski dirkač, Jaka Peklaj v razredu MX2.

Prva vožnja dirke za VN Kastilje La Manche v Španiji bo v razredu MXGP ob 14.15, druga bo na vrsti ob 17.10. V MX2 bosta vožnji ob 13.15 in 16.10.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.