Umrla legendarna športnica, bivša rekorderka

Foto: Profimedia Paola Pigni-Cacchi (desno) ob podelitvi priznanja.
Foto: Profimedia Paola Pigni-Cacchi (desno) ob podelitvi priznanja.
Na Apeninskem polotoku žalujejo za odlično športnico.
Oglej si celoten članek

V 76. letu starosti je umrla italijanska atletinja Paola Pigni-Cacchi, je danes poročala italijanska tiskovna agencija Ansa. Nastopila je na poletnih olimpijskih igrah v letih 1968 in 1972, ko je osvojila bronasto medaljo v teku na 1500 m.

Bila je večkratna italijanska prvakinja v disciplinah 800 in 1500 metrov. Leta 1969 je osvojila bronasto medaljo na evropskem prvenstvu na razdalji poldrugega kilometra.

Pignijeva je 2. julija 1969 postavila svetovni rekord v teku na 1500 m s časom 4:12,4, veljal je dva meseca in pol, 8. avgusta 1973 pa še svetovni rekord v teku na miljo s časom 4:29,5. Veljal je skoraj štiri leta.

Šokantno Snemalec ponižal šprintersko srenjo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.