Umrla je ena največjih vseh časov

Foto: EPA atletika stadion steza
Športni svet žaluje za eno največjih atletskih šampionk.
Oglej si celoten članek

V 73. letu starosti je umrla trikratna olimpijska prvakinja v atletiki, Poljakinja Irena Szewinska, je sporočila poljska atletska zveza.

Szewinska je bila ena najboljših atletinj v zgodovini Poljske, na OI je osvojila sedem medalj, postavila je 10 svetovnih rekordov, v lasti je imela svetovni rekord na 100, 200 in 400 metrov.

Szewinska je pritekla do olimpijskega zlata na 4x100 metrov v Tokiu 1964, na 200 metrov v Mexico Cityju 1968 in na 400 metrov v Montrealu 1976.

Po podatkih Mednarodne atletske zveze je postavila 10 svetovnih rekordov in je edina v zgodovini atletiki - tako v moški kot ženski konkurenci - ki je imela v lasti svetovni rekord na 100, 200 in 400 metrov.

Po koncu športne poti je še naprej delovala v športu, bila je tudi članica Mednarodnega olimpijskega komiteja. V zadnjih letih je zbolela za rakom, umrla pa je v petek ponoči v bolnišnici v Varšavi, je poročala poljska tiskovna agencija PAP.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.