Umrl sloviti ameriški športnik, trikratni olimpijski prvak

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Svet je zapustil eden največjih sprinterjev vseh časov.
Oglej si celoten članek

V 85. letu starosti je v Združenih državah Amerike umrl trikratni dobitnik olimpijske medalje Bobby Joe Morrow, poročajo tuje tiskovne agencije. Nekdanji odlični atlet je v Teksasu umrl naravne smrti.

Morrow je na OI v Melbournu leta 1956 za ameriško reprezentanco osvojil tri zlate medalje, in sicer v teku na 100 in 200 metrov ter v štafetni sprinterski preizkušnji.

Foto: Profimedia Bobby Morrow

Takrat je postal prvi atlet, ki mu je uspelo osvojiti tako imenovani sprinterski trojček po rojaku Jesseju Owensu v Berlinu leta 1936. Kasneje sta ta dosežek ponovila le še Carl Lewis in Usain Bolt.

Morrow se je sicer upokojil leta 1958, leta 1960 pa se je vrnil v atletiko, a se ni uvrstil v ameriško olimpijsko ekipo za igre v Rimu istega leta.

Foto: Profimedia Bobby Morrow

Po nekdanjem atletu je sicer poimenovan stadion šolskega kompleksa v San Benitu v Teksasu, kjer so svojcem izrazili sožalje ob smrti trikratnega olimpijskega prvaka.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.