Umrl nekdanji vrhunski atlet Stanko Lorger

Foto: EPA
Foto: EPA
V 84. letu starosti je umrl nekdanji vrhunski atlet Stanko Lorger, prvi slovenski nosilec odličja z atletskega evropskega prvenstva in peti z olimpijskih iger v Rimu leta 1960 v teku na 110 m ovire.
Oglej si celoten članek

Novico o smrti Stanka Lorgerja je na svoji spletni strani prenesel multimedijski center RTV Slovenija. Lorger je bil častni meščan Celja, leta 2012 pa je bil sprejet tudi v hram slovenskih športnih junakov.

Lorger je bil član celjskega Kladivarja, med letoma 1951 in 1962 pa je bil jugoslovanski reprezentant. Nastopil je na treh evropskih prvenstvih; leta 1958 v Stockholmu je kot prvi Slovenec osvojil atletsko kolajno – srebrno.

Sprinter na ovirah se je udeležil tudi treh olimpijskih iger v letih 1952, 1956 in 1960. Na zadnjih igrah v Rimu je bil peti, kar je bila najboljša olimpijska uvrstitev slovenskih atletov vse do iger v Atlanti leta 1996, ko je Brigita Bukovec osvojila srebro.

Lorger je bil v letih 1958 in 1959 razglašen za najboljšega športnika Jugoslavije, leta 1967 pa je prejel tudi Bloudkovo nagrado.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.