Umrl nekdanji svetovni podprvak formule 1

Foto: Profimedia Carlos Reutemann in Frank Williams.
Foto: Profimedia Carlos Reutemann in Frank Williams.
Poslovilo se je veliko ime avtomobilskega športa.
Oglej si celoten članek

Nekdanji argentinski dirkač v formuli ena Carlos Reutemann je danes umrl v bolnišnici, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Devetinsedemdesetletni nekdanji dirkač in politik je umrl po dolgem boju z boleznijo, dpa navaja njegovo hčerko Coro in njegovo nekdanjo ekipo Williams.

"Žal moramo sporočiti, da je umrl naš nekdanji dirkač Carlos Reutemann, zmagovalec treh dirk z Williamsom v času uspešne kariere. Izrekamo iskrene sožalje družini, z mislimi smo pri njih," so zapisali pri britanskem moštvu Williams, za katerega je dirkal v letih 1980, 1981 in 1982.

Reutemann je med dirkaško elito nastopal med letoma 1972 in 1982, dirkal pa je za moštva Brabham, Ferrari, Lotus in nazadnje Williams. Z njim je leta 1981 postal svetovni podprvak. Takrat je osvojil 49 točk v skupni razvrstitvi, le točko več pa svetovni prvak Nelson Piquet.

Foto: Profimedia Carlos Reutemann

Na 144 dirkah je 45-krat stal na stopničkah, 12-krat je zmagal. Dobil je tudi dirko na legendarni stezi Nordschliefe v Nürburgringu v Nemčiji leta 1975 in VN Monaka 1980.

Po uspešni športni karieri je Reutemann postal politik in bil med drugim guverner Santa Feja ter dolga leta tudi argentinski senator.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:40 18. Julij 2021.

    V tistih časih so imeli vozniki karizmo.Danes je živi dolgcajt. Normalno da mlajši tega ne morejo vedet ali začutit.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.