Umrl nekdanji član Hajduka in hrvaške reprezentance

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na Hrvaškem žalujejo za nekdanjim reprezentantom.
Oglej si celoten članek

V 63. letu starosti je umrl nekdanji hrvaško reprezentančni vratar Tonči Gabrić. Vzrok njegove smrti še ni znan, je zapisala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Svojo klubsko kariero je začel v klubu RNK Split, nato pa zaigral še za Čelik iz Zenice, v dveh obdobjih za Hajduk, Pazinko, grški PAOK in Rijeko. V izjemni generaciji 'Vatrenih', ki je leta 1998 osvojila tretje mesto na svetovnem prvenstvu v Franciji, je bil rezervni vratar, prednost je imel Dražen Ladić. Gabrić je sicer zbral devet nastopov za Hrvaško.

Nastopil je tudi na prvi tekmi hrvaške izbrane vrste, sicer neuradni, ki je bila na sporedu 17. oktobra 1990. Takrat je proti ZDA v igro vstopil v 70. minuti, ko je zamenjal Ladića. Na omenjeni tekmi je za Hrvaško zaigral tudi kasnejši slovenski reprezentant Gregor Židan.

Gabrić se je izjemno izkazal v sezoni 1994/95, ko je s Hajdukom igral v ligi prvakov in bil po mnenju mnogih celo najboljši igralec 'bilih'. Svojo športno pot je sklenil leta 1999, kasneje pa je opravljal vlogo trenerja vratarjev. Gabrić je zbral 144 uradnih nastopov za Hajduk, prvo tekmo je odigral 22. novembra 1987 v jugoslovanski ligi na gostovanju v Mostarju proti Veležu. S Hajdukom je osvojil hrvaško prvenstvo, pokal in dva superpokala. 

Njegov sin Drago je prav tako nogometaš, med drugim je na Hrvaškem igral za Hajduk, Rijeko in Split, v Sloveniji pa za Domžale in Koper.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:39 28. Oktober 2024.

    Zanimivo je tudi koliko takšnih športnikov umre nenadne smrti..Z vzroki se itak nihče ne ukvarja.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.