Ukrajina le še korak od Svetovnega prvenstva

Foto: Epa
Foto: Epa
Ukrajinci bodo izzivalci Walesa za zadnje mesto na SP.
Oglej si celoten članek

V finalu dodatnih kvalifikacij za zadnjo vozovnico za letošnje svetovno prvenstvo v nogometu bosta igrala Wales in Ukrajina. Ukrajinci so danes v Glasgowu v polfinalu premagali Škotsko s 3:1 (1:0) in si priigrali finale v Cardiffu v nedeljo, 5. junija.

V polfinalu dodatnih kvalifikacij sta se Škotska in Ukrajina merili šele danes. Polfinalno tekmo bi sicer morali igrati že marca, a so jo zaradi ruskega vojaškega napada na Ukrajino prestavili. Ukrajinska ekipa se je na to tekmo med drugim pripravljala tudi v Sloveniji, v bazi slovenske izbrane vrste na Brdu pri Kranju.

Škoti so imeli na začetku tekme rahlo premoč, toda bolj nevarni so bili gostje. V 33. minuti so tudi povedli, potem ko je Andrij Jarmolenko sprejel dolgo podajo, se izognil prepovedanemu položaju in žogo dvignil prek domačega vratarja Craiga Gordona v gol.

Foto: Profimedia Ukrajinska nogometna reprezentanca

Za nov hladen tuš za Škote je poskrbel Roman Jaremčuk takoj v nadaljevanju tekme, ko je v 49. minuti povišal na 2:0 in Ukrajinci so že začeli igrati bolj obrambno.

Škoti so v zaključku tekme silovito pritisnili in sad takšne igre je bil gol za znižanje, ko je Callum McGregor v 79. minuti po napaki vratarja Georgija Buščana streljal od daleč, ukrajinski branilci pa na golovi črti žoge niso pravočasno izbili v polje.

A Škotom ni uspelo doseči še enega gola, že globoko v sodnikovem dodatku pa je razredčeno domačo obrambo po protinapadu kaznoval še Artem Dovbik za končnih 3:1.

Tekle so solze Ukrajinec se je zlomil pred novinarji: "Danes Ukrajina, jutri ..."

V finalu bo ukrajinski tekmec Wales; ta je danes igral v ligi narodov s Poljsko v "generalki" za nedeljski finale in bil manj uspešen, saj je Poljska zmagala z 2:1.

Zmagovalec nedeljskega finala bo kot zadnja ekipa potoval na SP v Katar; žreb mu je že namenil skupino B z Anglijo, Iranom in ZDA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.