Ujeli roparja Bellagia

Foto: Žurnal24 Policija je nepridipravu zasegla tudi za skoraj 900.000 $ igralnih žetonov. (Fot
Skoraj mesec in pol po zloglasnem ropu, ko je neznani ropar pritekel v Bellagio, si nagrabil za skorajda 1,5 milijona dolarjev žetonov in se nato z motorjem odpeljal v noč, je policija krivca strpala za zapahe.
Oglej si celoten članek

Policija je osumljencu, 29-letnemu Anthonyju M. Carlu, prišla na sled, potem ko je prek spletnega portala TwoPlusTwo poskušal prodati nekaj ukradenih žetonov. Carlo, ki je mimogrede sin enega od lasvegaških sodnikov in se je na spletnem portalu skrival pod vzdevkom Oceanspray 25, je poskušal več uporabnikom prodati žetone, eden izmed njih pa ga je nato prijavil policiji.

Po uspešno opravljenih pogajanjih je kupec, ki je sodeloval z organi pregona, pristal na sestanek z roparjem, kjer naj bi od njega odkupil večjo količino žetonov. Na sestanek ga je spremljala tudi policija, aretirala 29-letnega Carla in mu zasegla zgoraj omenjeno količino žetonov.

Kot je kasneje prišlo na dan, je bil ropar nepoboljšljiv kvartopirec, ki je en teden pred ropom živel na veliki nogi in si tako pridelal več 100.000 $ težak dolg. Ker ni videl druge rešitve, se je odločil za drzni rop igralnice, v kateri je, prav zanimivo, v istem času prebival in kjer so ga pred dnevi policisti tudi prijeli.

Kmalu po sinovi aretaciji se je prvič oglasil tudi njegov oče, sodnik Anthony M. Assad, ki je za enega od lokalnih časnikov povedal: "Vsa zadeva me je močno prizadela in lahko rečem, da mi je aretacija sina zlomila srce. Zaradi vloge sodnika in hkrati očeta obtoženca primera ne morem dodatno komentirati, lahko pa povem, da sem se v svoji dolgoletni karieri tožilca in sodnika vedno zavzemal, da se tiste, ki so kršili zakon, za to tudi ustrezno kaznuje."

Predstavniki policije so ob prijetju povedali, da je bilo le-to pravzaprav zgolj vprašanje časa, saj je ropar žetone moral zamenjati, še preden bi v Bellagiu utegnili sprejeti nove varovalne ukrepe, ki bi to preprečili.

Ob tem velja omeniti še to, da je policija še pred prijetjem roparja aretirala tudi enega od zaposlenih pri dobrodelni organizaciji Salvation Army. Slednji je namreč v igralnici poskušal unovčiti enega od žetonov v vrednosti 25.000 $, ki ga je med zbiranjem sredstev očitno prejel od Carla. Potem ko je policija potrdila, da prostovoljec vendarle ni bil vpleten v rop, so ga že nekaj ur kasneje tudi izpustili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.