Bo Pogačar že prihodnje leto napadel Vuelto? To pravijo v UAE

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tadej Pogačar lahko po besedah ​​vodje ekipe Maura Gianettija še napreduje.
Oglej si celoten članek

"Tako mlad je še. Še vedno mora dopolniti 26 let in vemo, da lahko kolesarji fizično napredujejo vsaj do svojega tridesetega leta. Nujno je tudi, da se še naprej razvija, saj to počne tudi konkurenca. Predvsem mislim na fante, kot je Remco Evenepoel, in mladeniče, ki prihajajo," je v pogovoru za Wielerflits povedal vodja ekipe UAE Emirates Mauro Gianetti

Označil jih za ... Noro, kaj je kontroverzni Armstrong izjavil o slovenskih kolesarjih

Za Pogačarjem je izjemna sezona, a vendarle mu je ostal še en zelo pomemben cilj, to je svetovno prvenstvo v Zürichu. "To je neverjetna sezona. Od prejšnje zime mu je uspelo uresničiti svoj načrt. Prizadevali smo si za Strade Bianche, ki ga je takoj osvojil na zelo dominanten način, nato pa Milano-San Remo. Tadej obožuje to dirko, a taktično jo je tudi težko zmagati. Na Dirki po Kataloniji in Liège-Bastogne-Liège je spet lahko pokazal svojo prevlado. In potem je končno sledil veliki cilj: Giro d'Italia in Tour de France. To je šlo tako dobro, tako prepričljivo. Težko se zavedamo, kaj je dosegel, ker je brez primere," je dosedanji potek sezone v Kanadi za zgoraj omenjeni medij opisal Gianetti. 

Marsikje prepovedana Pogačar pojasnil svojo sporno gesto ob proslavi zmage

"Zmaga na Touru po dveh letih je bila zanj zelo pomembna v psihičnem pomenu. Pa tudi to, da je videl, da njegovo telo raste, da lahko fizično še napreduje. To je bil morda najpomembnejši signal njemu samemu. Tako psihično kot fizično," je še pojasnil Švicar v UAE Emirates.

Prelep trenutek Tako se je Pogačarjev rival kar med dirko poklonil Tadeju, to sta ušpičila

Potem ko letos Pogačar ni uslišal želja številnih navijačev po svetu, da odpelje Vuelto in tako osvoji zgodovinski trojček zmag v enem letu, pa zdaj prihajajo informacije iz tabora UAE, da je ena glavnih prioritet v prihodnosti za Pogačarja prav Vuelta, na kateri še ni zmagal. Je pa prav španska pentlja bila Pogačarjeva prva tritedenska dirka v karieri, tedaj je ob zmagi Rogliča leta 2019 osvojil tretje mesto. 

Močno sporočilo Pogačar zgovoren s pedali, nato udaril še z jezikom: "Komaj čakam ..."

A Gianetti koledarja za naslednjo sezono in morebitnega napada na Vuelto še ni želel komentirati: "Zelo malo lahko rečem o naslednji sezoni. Trenutno moramo ostati osredotočeni vse do Dirke po Lombardiji. S svetovnim prvenstvom dosegamo zelo pomembno točko v kolesarski sezoni. Ko bodo vse dirke končane, si bomo vse ogledali. Počakati moramo tudi na trase Gira, Toura in Vuelte. To so pomembne odločitve. In te odločitve moraš sprejeti v miru, ne v dirkaškem vrvežu, sicer lahko delaš napake. Tako da bomo dokončno sprejeli odločitve nekje novembra ali decembra," je zaključil Gianetti. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.