Uefa po Albaniji ostro kaznovala še Hrvaško

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Evropska nogometna zveza (Uefa) ni prizanašala Hrvatom, sankcije so pred tem doletele tudi Albance.
Oglej si celoten članek

Hrvaška nogometna zeza (HNS) bo morala plačati kazen v višini 34.500 evrov zaradi navijaških izgredov na tekmi lige narodov s Poljsko, je odločil disciplinski organ Evropske nogometne zveze (Uefa).

Hrvaška reprezentanca je 8. oktobra na stadionu Opus Arena premagala Poljsko (1:0), tekmo, katero je odločil zadetek Luke Modrića v 52. minuti, pa so zaznamovali številni incidenti in neprimerno navijaško vedenje.

Uefa je zaradi dogodkov na tekmi Hrvatom izrekla visoko globo, svojo odločitev pa je sporočila le dan po tem, ko sta se Hrvaška in Poljska na povratni tekmi v Varšavi razšli z neodločenim izidom (3:3).

Hrvati, ki imajo po štirih krogih na drugem mestu lestvice tri točke zaostanka za vodilno Portugalsko, so na srečanju v poljski prestolnici vodili s 3:1, a so domači zaostanek izničili in se na koncu veselili točke.

"Disciplinska komisija krovne evropske nogometne organizacije je sprejela odločitev, da kaznuje hrvaško zvezo zaradi incidentov na tekmi lige narodov s Poljsko v Osijeku. Hrvaška bo morala plačati 34.500 evrov zaradi metanja predmetov na igrišče (15.000 evrov), prižiganja bakel (4500 evrov), vdorov na igrišče (8000 evrov) ter javnih opominov igralcem in uradnim osebam (7000 evrov)," so sankcije podrobneje predstavili pri HNS.

Pred tem je denarna kazen doletela tudi albansko nogometno zvezo, ki so jo navijači s svojim vedenjem na nedavnih obračunih z Ukrajino oziroma Gruzijo olajšali kar za 41.250 evrov.

Foto: Profimedia Hrvaška navijači

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.