Udaril po Vingegaardu: "To ne more biti razlog za predčasen konec sezone"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V zadnji epizodi podkasta "The Move" so govorili tudi o Pogačarjevi izjemni sezoni 2024. "To je najboljša sezona vseh časov," je poudaril bivši direktor Johan Bruyneel. "Česa takšnega še nisem videl," je dodal.
Oglej si celoten članek

Nekdanji kolesar in kasneje športni direktor Johan Bruyneel je v nedavnem pogovoru dobil zanimivo vprašanje, in sicer ga je voditelj podkasta The Move vprašal o tem, ali bi bila Dirka po Lombardiji kaj drugačna, če bi na njej nastopil tudi Jonas Vingegaard. "Na Dirki po Lombardiji? Pfff, ne! V najboljšem primeru bi se Jonas boril z Remcom Evenepoelom za drugo mesto. Mislim, da ni dirkač za enodnevne dirke. Lahko bi bil, še posebej na takšni dirki, a izgleda, da ga to ne zanima," je 60-letni Belgijec dejal v zadnji epizodi podkasta The Move

Eden od razlogov, da Vingegaard ni tekmoval v zaključku sezone 2024, je tudi ta, da se mu je rodil drugi otrok, in sicer sinček. "Ja, ampak rojstvo otroka v resnici ne more biti razlog za zaključek sezone," kritično trdi Bruyneel. "Po Touru je res zmagal na Dirki po Poljski, a tam ni zmagal niti na eni etapi, dobil pa je bitko v skupnem seštevku. A vseeno: sezono je zaključil precej zgodaj," je izpostavil Belgijec. 

"Če pogledamo celotno sezono, celo leto sploh ni veliko dirkal," nadaljuje Bruyneel. "Pravzaprav ne vem, zakaj ne dirka več. Samo zato, da bi ostal aktiven, ostal motiviran in imel nekaj ciljev. Ampak on ve bolje kot mi in njegova ekipa ve, kaj počne, zato sam ne kritiziram tega, vendar se mi zdi, da je zelo dolgo brez konkurence, ne samo kar se tiče fizičnega vidika, ampak moraš nekako ohraniti primerjavo, da veš, kje si s tekmeci," je prepričan Bruyneel. 

Treba je seveda dodati, da je imel letos Vingegaard za seboj težko poškodbo po Dirki po Baskiji. Dolgo časa se je celo ugibalo o nastopu Danca na Touru, toda nato je vendarle stisnil zobe, a v drugem in tretjem tednu se je pokazalo, da Vingegaard vendarle ni imel optimalnih priprav na Tour. 

A kljub poškodbi si je Belgijec upal reči nekaj, česar si marsikdo ne. "Pogačar je na letošnjem Touru preprosto odpihnil vse. Mika me reči, da niti Vingegaard iz leta 2023 ne bi premagal Pogačarja s Toura 2024," je zaključil Belgijec. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.