Ubita dva nogometaša

Foto: EPA
Foto: EPA
V z nasiljem mamilarskih tolp zaznamovani zvezni državi Guerrero je bil tarča oboroženega napada avtobus, ki je prevažal člane amaterskega tretjeligaškega kluba Chilpancingo Hornets.
Oglej si celoten članek

Pod streli za zdaj še neznanega napadalca sta umrla dva nogometaša, več jih je bilo ranjenih. Avtobus s člani sršenov iz Chilpancinga, po letoviškem Acapulcu drugega največjega mesta v zvezni državi Guerrero, se je znašel pod streli napadalcev med parkiranjem v mestu Iguala. V streljanju je bilo poškodovanih devet nogometašev in klubski trener. Incident je že ostro obsodila mehiška nogometna zveza, ki od oblasti zahteva, da nemudoma sproži temeljito preiskavo dogodka. 

Omenjena pokrajina je sicer trenutno prizorišče silovitih socialnih nemirov zaradi napovedane šolske reforme, dodatno nezadovoljstvo prebivalcev je sprožil policijski uboj nekega študentskega protestnika, kasneje pa je neznani strelec ubil še enega študenta, žensko in taksista, ki so se znašli sredi protestov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.