UAE tudi po zaslugi Pogačarja spisal zgodovino in izenačil 24 let star rekord

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po zmagi še 19. različnega kolesarja so UAE Team Emirates izenačili 24 let star rekord. Brez zmage v letu 2024 tako ostaja le še 11 kolesarjev v ekipi.
Oglej si celoten članek

Čeprav se njihov prvi adut Tadej Pogačar pripravlja na nastop na svetovnem prvenstvu, je za kolesarsko ekipo UAE Team Emirates znova izjemno uspešen dan, saj so v soboto dodali dve novi zmagi v svojo letošnjo zbirko lovorik, potem ko je Juan Ayuso na kronometru dirke po Luksemburgu slavil še četrto letošnjo zmago, medtem ko je mladi Filippo Baroncini prišel do svoje prve profesionalne zmage na klasiki Super 8.

Ayuso in Baroncini sta tako poskrbela še za 74. in 75. zmago ekipe UAE Team Emirates v sezoni, medtem ko je mladi Italijan postal še 19. kolesar moštva iz ZAE, ki je letos slavil vsaj eno zmago. Prav ste slišali, skorajda dve tretjini kolesarjev 30-članskega moštva je letos že prišlo do zmage. S tem je zvezdniška ekipa UAE Team Emirates izenačila dolgo stoječi rekord ekipe Mapei-QuickStep iz leta 2000.

Največ zmag je sicer v letošnji sezoni svojemu moštvu privozil praktično nepremagljivi Pogačar, ki je z 22 zmagami lastonorčno uspešnejši od lepega števila profesionalnih ekip najvišjega kolesarskega ranga. Samo še deset drugih ekip se namreč lahko v letošnjem letu pohvali, da so dosegle kvoto 22 zmag. Pogačar je na primer uspešnejši od ekip, kot so Ineos Grenadiers, Bahrain Victorious in Lotto-Dstny.

Foto: Profimedia Tadej Pogačar

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.