Turki upravičili vlogo favoritov, Ronaldo in druščina v izdihljajih do preobrata

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Turška nogometna reprezentanca je v prvem krogu evropskega prvenstva v Nemčiji danes v Dortmundu premagala Gruzijo s 3:1 (1:1). Na drugi tekmi je Portugalska po preobratu z 2:1 ugnala Češko.
Oglej si celoten članek

Turčija je na krstni tekmi v svojem šestem nastopu na evropskih prvenstvih osvojila vse tri točke. Njihova žrtev so bili tekmeci iz Gruzije, ki letos premierno nastopajo na nogometnem turnirju stare celine.

Za Turke so pred 62.000 gledalci v Dortmundu zadeli Mert Muldur (25.), Arda Güler (65.) in Kerem Akturkoglu (90.+7), za Gruzijo pa je edini gol dosegel Georges Mikautadze (32.). Izjemno lep zadetek je uspel Gülerju, sicer dragulju madridskega Reala, ogledate si ga lahko v spodnji, vdelani povezavi.

Nogometna reprezentanca Portugalske je v tekmi 1. kroga na evropskem prvenstvu v Nemčiji v skupini F v Leipzigu premagala Češko z 2:1 (0:0).

Portugalska je sicer imela terensko premoč in izrazito prednost pri posesti žoge, toda prva je zadela Češka. Za 1:0 je v 63. minuti zadel Lukaš Provod. Portugalci so izenačili po avtogolu Robina Hranača sedem minut pozneje, zmagoviti zadetek je dosegel Francisco Conceicao v drugi minuti sodnikovega dodatka.

Skupina F: - 1. krog:

Dortmund: Turčija - Gruzija 3:1 (1:1)

Portugalska - Češka 2:1 (0:0)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.