Turki presenetili oslabljene Ruse

Foto: Epa
Foto: Epa
Ruska odbojkarska reprezentanca je v prvem krogu evropskega prvenstva presenetljivo izgubila proti Turčiji z 1:3 v okviru skupine C v finskem Tampereju.
Oglej si celoten članek

V skupini A v Krakovu je reprezentanca domače Poljske s 3:1 ugnala Portugalsko, branilci naslova Srbi pa z enakim rezultatom Belgijo. Slovenijo prvi nastop čaka v petek proti Čehom (20.15).

Ruski odbojkarji na prvenstvu sicer ne igrajo v najboljši postavi, a so bili vseeno močno favorizirani proti Turčiji. Ti so v prvem nizu presenetili olimpijske podprvake iz Tokia, ko pa se je že zdelo, da bodo slednji po osvojenem drugem nizu dali v prestavo višje, so Turki dobili še tretji in četrti niz in pripravili prvo večje presenečenje na prvenstvu stare celine.

V skupini C je v večernem obračunu Nizozemska s 3:0 v nizih ugnala Španijo. Že v sredo je Finska s 3:1 ugnala Severno Makedonijo.

V Krakovu so danes začeli boje tudi v skupini A. Za začetek je Ukrajina tesno ugnala Grčijo s 3:2, domačini Poljaki pa so po izgubljenem drugem nizu stvari postavili na svoje mesto in premagali Portugalsko s 3:1. Večerni obračun branilcev naslova Srbov in Belgijcev se je končal z enakim izidom. Srbi so bili prepričljivi v prvih dveh nizih, si spodrsljaj privoščili v tretjem in nato zanesljivo dokončali posel v četrtem.

Poleg Tallinna v Estoniji ter Tampereja in Krakova tekme gosti še češka Ostrava v skupini B. V njej bo igrala tudi slovenska izbrana vrsta.

Prvi nastop varovance Alberta Giulianija čaka v petek proti domačinom Čehom. Takrat bosta tudi preostali tekmi skupine B med Italijo in Belorusijo (14.15) ter Črno goro in Bolgarijo (17.15).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.