Tunizijci strli srca sosedov

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na afriškem nogometnem prvenstvu v Južnoafriški republiki se je s tekmama v skupini D v Rustenburgu končal prvi krog. Favoriti iz Slonokoščene obale so premagali Togo, Tunizijci pa sosede Alžirce. Obe ekipi sta si zmago zagotovili v končnici tekme.
Oglej si celoten članek

Po seriji neodločenih izidov so gledalci danes videli dve tesni zmagi, Slonokoščena obala je premagala Togo z 2:1, Tunizija pa Alžirijo z 1:0.

Foto: Reuters afriški pokal narodov slonokoščena obala togo navijač Eden od favoritov za končno zmago, Slonokoščena obala, je na čelu s svojim zvezdnikom Didierjem Drogbajem turnir začela s pričakovano zmago. Drogba se sicer ni pretirano izkazal, za zmago pa je bil bolj zaslužen še en zvezdnik, Yaya Toure, saj je dosegel vodilni gol v 8. minuti. Zmago je prinesel gol Gervinha tik pred koncem v 88. minuti. Za Togo je izenačil Jonathan Ayite v 45. minuti.

V obračunu severnoafriških ekip je dolgo kazalo, da se bo končal ne le z delitvijo točk, ampak tudi brez zadetkov. Toda po golu Youssefa Msaknija v 90. minuti so se treh točk razveselili Tunizijci. Alžirci so v prvem delu zadeli prečko, osmoljenec je bil Islam Slimani.

Afriški pokal narodov, 1. krog:

Skupina D:

Slonokoščena obala : Togo 2:1 (1:1)
Toure (8), Gervinho (88); Ayite (45)

Tunizija : Alžirija 1:0 (0:0)
Msakni (90)

Lestvica: 1. Slonokoščena obala 3 točke, 2. Tunizija 3, 3. Togo 0, 4. Alžirija 0.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.