"Nisem Rogličev imitator, nočem primerjav z njim"

Foto: Epa
Foto: Epa
Vrhunski alpinistični smučar, ki se z belih strmin seli v svet kolesarstva, se otepa primerjav s Primožem Rogličem.
Oglej si celoten članek

Anton Palzer, nekdanji vrhunski smučar, bo s 1. aprilom uradno dobil status profesionalnega kolesarja.

Osemindvajsetletnik bo branil barve nemške ekipe Bora–Hansgrohe, kjer se potihoma nadejajo, da bo šel po stopinjah slovenskega asa, aktualnega prvega kolesarja sveta Primoža Rogliča

Rogliču, nekdanjemu smučarskemu skakalcu, je pred leti uspel nadvse uspešen prehod iz smučarskih skokov v kolesarstvo, kjer pa se ni zadovoljil z vlogo statista, temveč je posegel po svetovnem vrhu.

Ni izgovorov Rogličev šef s prstom pokazal na krivca

Palzer, ki so mu nekateri že nadeli naziv "novi Roglič", je v pogovoru za Eurosport zavrnil vzporednice z zvezdnikom Jumbo-Visme in poudaril, da si želi spisati povsem lastno zgodbo. "Moja pričakovanja niso prav visoka. Mislim, da je tako tudi prav. Prihajam iz sveta zimskih športov. Zelo sem motiviran, a treba je ostati realističen," je povedal Palzer.

"Nikoli se ne želim primerjati z Rogličem. Prvič zato, ker je izjemen športnik in je bil že tako dobro prilagojen za dirkanje, drugič pa zato, ker želim iti svojo pot, tako kot to počnem že 27 let. Rad bi povedal zgodbo Tonyja Palzerja, ne pa imitatorja, ki želi ponoviti uspehe nekega drugega tekmovalca s podobnim ozadjem. Nekoč želim vnukom pripovedovati, da lahko s pogumom in trdim delom v življenju veliko dosežeš," je dodal.

"Karma je..." Zato se širi prepričanje, da si je Roglič poraz zaslužil

Foto: Twitter palzer

Bora–Hansgrohe je Palzerja k sodelovanju povabila že pred leti, a se je sporočilo znašlo med vsiljeno pošto. "Pred nekaj leti sem Tonyju čestital za zmago na tekmi svetovnega pokala v alpinističnem smučanju na Kitajskem in ga povabil na naš trening kamp, če bi se nam slučajno želel pridružiti. Tri leta nisem dobil odgovora," je razkril športni direktor ekipe Ralph Denk.

Fair-play?! Zmagovalec razkril, zakaj so se nešportno lotili Rogliča

"Pisal mi je na instagramu, sporočilo pa je pristalo v mapi, ki je nisem nikoli preverjal. Ko sem ga več kot dve leti kasneje vendarle našel, nisem mogel verjeti. Dobil sem ponudbo za udeležbo na trening kamp, ki je nisem izkoristil, ker sem spregledal sporočilo," je razkril Palzer in dodal: "Analizirali so moje številke, ki so bile dobre. Ena stvar je vodila k drugi in zdaj sem tukaj na trening kampu ekipe Bora Hansgrohe."

V nemškem moštvu so prepričani, da ima Palzer primerne fizične karakteristike in velik potencial za hribolazca, vprašanje pa je, kako se bo znašel v pelotonu. "Če se bo uspel uveljaviti med profesionalnimi kolesarji, bo to že velik uspeh. Bodisi v vlogi pomagača bodisi kolesarja, ki lahko zmaguje na dirkah," je pristavil Denk.

Novo odkritje Se pravljica ponavlja? V kolesarstvo vstopa "novi Roglič"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.