Tudi Mousasi želi v UFC

Bivši Strikeforceov prvak v lahkotežki kategoriji Gegard Mousasi želi prestopiti v najmočnejšo organizacijo UFC, še prej pa želi vnovič osvojiti šampionski pas.
Oglej si celoten članek

Šestindvajsetletni Mousasi bi po Jaku Shieldsu, Nicku Diazu in Alistairju Overeemu lahko postal naslednji Strikeforceov šampion v najmočnejši organizaciji mešanih borilnih veščin UFC. "Če si Strikeforceov prvak, imaš veliko več možnosti. Še vedno imam pogodbo z njimi in želim še enkrat osvojiti šampionski pas, preden se preizkusim v UFC. Ni pa vse odvisno samo od mene. Najpomembneje je, da še naprej zmagujem," je dejal Mousasi za Sherdogovo radijsko oddajo Beatdown.

Mousasi je šampionski pas izgubil aprila lani, ko ga je s soglasno sodniško odločitvijo premagal Muhammed Lawal alias King Mo. Zatem se je v Strikeforceu boril le enkrat, aprila letos se je njegov obračun s Keithom Jardinom končal brez zmagovalca, potem ko so mu sodniki odbili točko zaradi nedovoljenega udarca. "Če želiš biti najboljši, se moraš boriti v UFC. Sam sem zainteresiran, ne vem pa, kako je z vodilnimi možmi UFC. Trenutno sem z mislimi povsem osredotočen na MMA," je še dejal Mousasi, ki si želi v prihodnje pomeriti tudi v boksu ali K-1, a meni, da sta oba športa trenutno v krizi.

Mousasi ima s Strikeforceom pogodbo za še dve borbi. Pričakuje, da bo eno oddelal letos decembra, čeprav še ne ve, kdo bo tekmec. Zanimivo je, da so si tega borca armenskega rodu v UFC želeli, še preden je podpisal za Strikeforce, a se je takrat odločil drugače. Po mnenju nekaterih ga je zavedel njegov takratni agent, kar bi lahko bilo res, saj je Mousasi z njim kmalu zatem prekinil pogodbo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.