Tudi Avstralci s svojo rešitvijo

Foto: EPA
Foto: EPA
Naslednje leto bodo imeli vsi štirje največji turnirji svoj sistem zaključkov dramatičnih dvobojev.
Oglej si celoten članek

Organizatorji prvega turnirja za grand slam v sezoni, odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, so v odločilnem petem oziroma tretjem nizu uvedli podaljšano igro do deset. Če bosta tenisača v petem nizu prišla do rezultata 6:6, bosta namesto razlike dveh iger, igrala "tie break" do deset. Enako velja za dekleta v tretjem nizu ali igre dvojic.

Na starem sistemu, ki je pripeljal do nekaj epskih rezultatov, kot na primer rekordni, tridnevni dvoboj med Johnom Isnerjem in Nicolasom Mahutom pred osmimi leti v Wimbledonu, ki se je končal s 70:68 v petem nizu, ostaja le še odprto prvenstvo Francije.

US Open ima že nekaj let tradicionalni "tie break" na sedem, v Wimbledonu pa se bo po novem, v primeru izenačenja na 12:12, igrala podaljšana igra do sedem. Tako bodo imeli naslednje leto vsi štirje največji turnirji svoj sistem zaključkov dramatičnih dvobojev.

Direktor odprtega prvenstva Avstralije Craig Tiley je pojasnil: "Dolgo časa smo razmišljali o tej spremembi. Pogovorili smo se z igralci, zdajšnjimi in nekdanjimi, komentatorji, managerji ter televizijami. Izbrali smo nekoliko daljšo podaljšano igro, saj menimo, da si gledalci zaslužijo malce poseben zaključek takih dvobojev, hkrati pa v igri do deset začetni udarec nima toliko vpliva kot v igri do sedem."

Nezadovoljen Novak Đoković pozval na upor teniškim veljakom

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.