Trikratni svetovni prvak na cesti izpušča OI v Parizu

Foto: Epa
Foto: Epa
Sagana ne bo v Parizu.
Oglej si celoten članek

Slovak Peter Sagan, nekdanji zvezdnik cestnega kolesarstva, je imel velik cilj, da na olimpijskih igrah v Parizu nastopi v kolesarskem krosu. A trikratnega svetovnega prvaka v cestni preizkušnji v Parizu v krosu z gorskimi kolesi ne bo, saj si Slovaška ni zagotovila kvote za nastop, poroča portal cyclingnews.

Slovaška je na najnovejši kakovostni lestvici mednarodne zveze šele na 35. mestu, kar je daleč od 19. mesta, ki bi priljubljenemu kolesarju zagotavljal nastop.

Saganova prizadevanja, da bi se kvalificiral za mesto v Parizu, so bila ovirana tudi zaradi nepravilnega srčnega ritma, zaradi katerega je moral dvakrat opraviti operativni poseg in moral izpustiti dirke, na katerih bi si lahko zagotovil potrebne točke.

Foto: Profimedia Peter Sagan

Prejšnji teden se je vrnil na cestne dirke, nastopal je na dirki po Madžarski, izpustil pa je tekmo v krosu v Novem Mestu, kjer je zmagal svetovni in aktualni olimpijski prvak Britanec Tom Pidcock, drugo mesto pa je zasedel nekdanji olimpijski in večkratni svetovni prvak, švicarski veteran Nino Schurter.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.