Trije obtoženi v primeru Schumacher, ne piše se jim dobro

Foto: Epa
Foto: Epa
Družina nekdanjega vrhunskega dirkača Michaela Schumacherja je bila v začetku leta tarča izsiljevanja.
Oglej si celoten članek

Nemško tožilstvo je uradno obtožilo tri moške iz Wuppertala, ki so osumljeni poskusa izsiljevanja družine Michaela Schumacherja, legendarnega nemškega dirkača formule 1, ki se je leta 2013 hudo poškodoval v smučarski nesreči v francoskih Alpah. 

O zdravstvenem stanju sedemkratnega svetovnega prvaka ni znanega prav dosti, od nesreče, v kateri je danes 55-letni Nemec utrpel hude možganske poškodbe, pa se v javnosti ni pojavila niti ena njegova fotografija.

Dirkačeva družina je odločena, da bo tako ostalo tudi v prihodnje, pri tem pa bi jim načrte skoraj prekrižala trojica nepridipravov, ki je od Schumacherjevih zahtevala visoko odškodnino, sicer bi na spletu objavili zaupne podatke o njegovem stanju ter celo fotografije in posnetke, ki so nastali za štirimi stenami Schumijevega skrbno varovanega domovanja.

Foto: Epa Corinna Mick Schumacher

Nemški organi pregona so pred več kot dvema mesecema najprej prijeli 53-letnega moškega in njegovega 30-letnega sina, nekaj tednov kasneje pa še 42-letnega nekdanjega člana varnostnega osebja pri Schumacherjevih, ki je Michaela večkrat fotografiral in celo posnel.

Konec sanj? Boleč udarec za Micka Schumacherja

Trojica osumljencev je nato poskušala od družine izsiliti plačilo v višini 15 milijonov evrov, v nasprotnem primeru pa so nameravali  pridobljeno gradivo objaviti na temnem spletu. Za podkrepitev groženj so družini celo posredovali nekaj posnetkov ter na ta način potrdili njihov obstoj in nazornost vsebine.

Schumacherjevi so zadevo prijavili policiji, ki je po preiskavi identificirala vse tri osumljence. Vse trem grozi dolgotrajna zaporna kazen, še najbolje jo bo bržkone odnesel sin, ki ga obtožnica bremeni samo sostorilstva.

Njegovemu očetu zaradi poskusa izsiljevanja grozi do 15 let zapora, dolgo pa bi se lahko za zapahi hladil tudi predrzni varnostnik, ki je obtožen poskusa izsiljevanja in kršitve zasebnosti.

Foto: Instagram schumacher

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:42 27. September 2024.

    bravo nemška policija, Pri sas bi se še 15 let po objavi posnetkov prepirali a je bil Janša al Kučan.

  • 08:59 27. September 2024.

    Super, da je v neki situacij policija lahko uspešna. Čeprav, kdove koliko kopij je teh posnetkov in kje so ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.