Shiffrinova končno premagana, Slovenke lepo napredovale

Foto: Epa
Foto: Epa
Zasneženi Flachau Petri Vlhovi, tri Slovenke do točk.
Oglej si celoten članek

Slovakinja Petra Vlhova je v Flachauu prvič v tej sezoni na slalomih za svetovni pokal uspela premagati Američanko Mikaelo Shiffrin.

Po zagrebškem polomu brez slovenskih finalistov so slovenske alpske smučarke popravile slab vtis. Maruša Ferk je osvojila 14. mesto, Meta Hrovat je bila 16., Ana Bucik pa je slovenske nastope zaokrožila na 20. mestu.

Slalom Zagreb avstrijski, nova ničla za Slovenijo

Slalom (Ž) Neverjetno, kaj počne Shiffrinova, polom Slovenk

Najhitrejša na prvi progi je bila Shiffrinova, ki pa v finalu ni uspela premagati danes izjemne Vlhove, ki je na tekmi pod žarometi za 15 stotink sekunde prehitela Američanko. Tretje mesto je sprva pripadlo Švedinji Anni Swen Larsson (+1,05), ki pa so jo naknadno diskvalificirali. Tretja je bila tako Avstrijka Katharina Liensberger (+1,17).

Vlhova, ki jo trenira nekdanji trener slovenske šampionke Tine Maze Livio Magoni, je bila tokrat nepremagljiva. Tretja po prvi vožnji je v finalu postavila najhitrejši čas finala za sedmo zmago v svetovnem pokalu, tretjo v tej zimi, po tem ko je dobila paralelno tekmo v Oslu in veleslalom na Semmeringu. Na drugi progi je bila Vlhova od Shiffrinove hitrejša celo za 46 stotink sekunde.

Specialistke za tehnične discipline naslednja preizkušnja čaka naslednji torek, ko bo v Kronplatzu na sporedu veleslalom.

Nov izziv Ilka bo morala spremeniti načrte

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.