Trezeguet sklenil kariero

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Francoski nogometni zvezdnik in junak trikolorov na svetovnem prvenstvu 1998 in evropskem prvenstvu 2000 David Trezeguet se je odločil za športni pokoj, je v torek poročal argentinski časnik Clarin.
Oglej si celoten članek

Nekdanji napadalec torinskega Juventusa se bo zdaj pridružil vodstvenemu kadru italijanskih prvakov, kjer je med letoma 2000 in 2010 dosegel 149 golov na 245 tekmah.

David Trezeguet se je leta 1998 na svetovnem prvenstvu, ko je Francija osvojila naslov prvakov, prav tako vpisal med strelce, a za najpomembnejši zadetek svoje športne kariere šteje gol proti Italiji na evropskem prvenstvu 2000, ki je galskim petelinom zagotovil naslov najboljšega na stari celini.

Trezeguet se je rodil v Franciji, odraščal pa je v Argentini, od koder je bil njegov oče. Leta 1995 se je pridružil nogometni ekipi Monaca. Potem ko je leta 2010 zapustil Juventus, je v Argentini igral za več klubov, med njimi tudi za River Plate in Newell's Old Boys, kariero pa je končal v vrsti Pune Cityja v indijski super ligi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.