Tragedija na SP: kolesarka umirala v gozdu ob cesti, vozila peljala dalje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Komaj 18-letna švicarska kolesarka je podlegla poškodbam, ki jih je utrpela tekom nastopa na svetovnem prvenstvu.
Oglej si celoten članek

Iz Švice, kjer se trenutno odvija kolesarsko svetovno prvenstvo, prihajajo tragične novice. Komaj 18-letna članica švicarske mladinske reprezentance Muriel Furrer je podlegla poškodbam, ki jih je utrpela v nesreći na četrtkovi cestni dirki mladink.

Furrerjeva je utrpela hude poškodbe glave pri padcu na mokrih in spolzkih cestah med enem izmed spustov cestne dirke mladink. V kritičnem stanju je bila nato s helikopterjem prepeljana v bližnjo bolnišnico, kjer so se en dan neuspešno borili za njeno življenje.

Podrobnosti same nesreče še vedno niso povsem razčiščene, Blick pa poroča, da naj bi nesrečna Švicarka padla na spustu in zgrmela v gozd ob cesti, kjer naj bi ležala ogromno časa, preden so jo sploh odkrili in ji nudili potrebno pomoč.

Foto: Profimedia Muriel Furrer

Organizatorji in zdravniško osebje se namreč dolgo sploh naj ne bi zavedali, da Furrerjeva poškodovana leži v gozdu. Pri krožni vožnji naj bi tako spremljevalna vozila večkrat peljala mimo v gozdu ležeče ponesrečene kolesarke, poroča Blick.

Pri Blicku še dodajajo, da po poročanju prič tekom same dirke ni stekla nobena reševalna akcija, reševalni helikopter pa naj bi pristal v bližini šele eno uro po koncu dirke.

Novinar, ki je spremljal dirko na enem izmed spremljevalnih motorjev, pa je izjavil, da se ni nikomur niti sanjalo, da je med dirko prišlo do hujše nesreče, ki se je na koncu izkazala za usodno za mlado Švicarko.

"Naša srca so zlomljena, nimamo besed. S težkim srcem in neskončno žalostjo se moramo danes posloviti od Muriel Furrer. Izgubljamo dobrosrčno in čudovito mlado žensko, ki je imela vedno nasmeh na obrazu. Ne moremo razumeti, čutimo samo bolečino in žalost," so ob tragediji sporočili iz švicarske kolesarske zveze.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:29 27. September 2024.

    Kako je možno, da nihče ni videl, da je zletela s ceste?

  • 18:12 27. September 2024.

    Tragično, tragično...vsem na očeh..🙏

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.