Ibrahimović si je poklonil darilo za milijon evrov

Foto: Epa
Foto: Epa
Nekdanji švedski napadalec Zlatan Ibrahimović si že več let za rojstni dan privošči novega jeklenega konjička. Letošnji osebni praznik, 43. po vrsti, v tem pogledu ni bil nobena izjema.
Oglej si celoten članek

Nekdanji kapetan švedske nogometne reprezentance Zlatan Ibrahimović, ki je v četrtek praznoval 43. rojstni dan, si je kot vsako leto kupil enako darilo, svoj deveti ferrari.

Tokrat je to model SF 90 XX Spider v črni barvi, z močjo 1030 konjskih moči in vrednostjo, ki jo dnevnik Aftonbladet ocenjuje na približno milijon evrov, poroča poljska PAP.

"Vse najboljše Zlatan," je nekdanji švedski zvezdnik zapisal na Instagramu in zapis pospremil z objavo fotografije čisto novega ferrarija.

Gre za omejeno prestižno proizvodnjo italijanskega proizvajalca luksuznih športnih vozil, ki je omejena na 599 avtomobilov.

Kot je spomnil časnik, si nogometaš že več let za rojstni dan, ki ga praznuje oktobra, podari novega ferrarija. Za 41. rojstni dan si je kupil 812 Competizione za 600.000 evrov, za 42. rojstni dan pa Daytono SP za tri milijone evrov.

To je že deveti avtomobil te znamke, ki je v nogometaševih garažah v Milanu in Stockholmu. Poleg tega ima štiri porscheje v najbolj luksuznih in dodelanih različicah. Njegovo zbirko avtomobilov sestavlja 13 vozil in je po ocenah švedskega avtomobilskega strokovnjaka Mathsa Nilssona, ki ga navaja Aftonbladet, vredna približno 17 milijonov evrov.

Po podatkih časnika ima samo še en Šved najnovejši SF XX Spider. To je Per Gessle, ustanovitelj in skladatelj skupine Roxette. Po informacijah revije Hant so ga zaradi težkega dostopa do omejene serije tega modela priporočili tovarni v Maranellu kot Ibrahimovićevega idola in prijatelja.

Revija je "zelo skrbno" izračunala bogastvo nogometaša, ki je trenutno svetovalec pri italijanskem AC Milanu, na dobrih 200 milijonov evrov.

Ibrahimović, sin revnih priseljencev z območja nekdanje Jugoslavije, se je upokojil junija lani. Za švedsko reprezentanco je odigral 122 tekem in dosegel 62 golov.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.