Tottijev izstrelek pokopal Catanio

Foto: Žurnal24 totti
V prvih polfinalnih tekmah italijanskega pokala je Roma pred domačimi gledalci z 1:0 premagala Catanio. Inter in Lazio sta se na San Siru razšla brez golov.
Oglej si celoten članek
 

Italijanski pokal, polfinale, prvi tekmi

Roma : Catania 1:0
Inter : Lazio 0:0 

V Milanu so gledalci spremljali slabo nogometno predstavo. Nogometaši Interja so bili najbližje zadetku ob poizkusu Hernana Crespa v prvem polčasu in strelu Nicolasa Burdissa , ki ga je v drugem delu zaustavila prečka. Lazio , ki je za razliko od Interja nastopil v popolni postavi, je bil večji del srečanja konkretnejši in je celo premagal vratarja modro-črnih Francesca Tolda, a je bil zadetek Gorana Pandeva razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Sinje-modri so izvedli še nekaj hitrih protinapadov, a sta bila Tommaso Rocchi in Pandev v zaključku akcij premalo zbrana.

David Suazo se ob odsotnosti Zlatana Ibrahimovića ni naigral v napadu Interja. © Reuters

 
Roma je na tekmi s Catanio nastopila brez nekaterih nosilcev igre, a vseeno suvereno nadzirala položaj na Olimpicu. Za zmago je v 47. minuti z izjemnim strelom poskrbel Francesco Totti po lepi akciji Mancinija. V nadaljevanju drugega polčasa sta bila blizu povišanja vodstva Ludovic Giuly in Cicinho , a je obramba Catanie njuna poizkusa zaustavila. Povratni tekmi polfinala italijanskega pokala bosta 7. maja, finale bo v Rimu 24. maja.

 

Italija, zaostala tekma

Juventus : Parma 3:0

V zaostali tekmi italijanske Serie A, ki je bila pred desetimi dnevi prestavljena zaradi prometne nesreče navijača Parme, je Juventus pred domačimi gledalci s 3:0 premagal Parmo. Stara dama je po prečki Maura Camoranesija povedla v 16. minuti, ko je zanko gostov ukanil David Trezeguet . Gostitelji so vodstvo podvojili v 30. minuti z golom Raffaela Palladina . Srečanje je bilo dokončno odločeno, ko je Stefano Morrone sredi drugega polčasa nesrečno posredoval in zabil avtogol. Zaradi protestiranja je bil po tretjem zadetku Juventusa izključen portugalski branilec Fernando Couto . Na lestvici ima Inter (75 točk) štiri točke naskoka pred Romo. Juventus zaostaja velikih 11 točk.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.