Tolkli se bodo po glavi

Foto: Žurnal24 ACH je zapravil lepo priložnost za zmago v gosteh. (Foto: Nik Rovan)
Odbojkarji ACH Volleyja so izgubili uvodno tekmo letošnje Lige prvakov. V Rzeszowu so jih s 3:2 (21, -22, -26, 14, 14) premagali poljski podprvaki, igralci Asseca Resovie.
Oglej si celoten članek
V drugi tekmi skupine F je Sehir Belediyesi iz Carigrada s 3:0 (17, 19, 23) ugnal Paris Volley. Naslednji tekmeci Blejcev bodo naslednjo sredo Turki, tekma bo v Tivoliju.

Odbojkarji Bleda so zamudili enkratno priložnost, da presenetijo poljske podprvake, ki veljajo za prvega favorita skupine. Varovanci Glenna Hoaga so bili prve tri nize boljši tekmeci, a žal dobili le dva, kar je bilo na koncu usodno. Vodstva z 2:1 namreč niso znali spremeniti v zmago, ki bi bila v osmem poskusu v Ligi prvakov prva v gosteh, najbrž pa se bodo še dolgo časa tolkli po glavi, da niso izkoristili slabe forme Poljakov. Ti niso pokazali nič posebnega, poleg nekaj nezbranosti Blejcev, ki so jih izali tudi živci, jih je v zaključku odločilnega niza reševala tudi sreča, saj sta dve žogi končali na črti, enkrat pa so sodniki piskali še "sumljiv" dotik žoge.

"Po taki tekmi ne moremo biti najbolj razpoloženi. Imeli smo občutek, da smo blizu, toda neprepričljivih Poljakov nismo znali spraviti na kolena. Za začetek lige smo prikazali dobro igro, čeprav so bila spet prisotna nihanja in padci koncentracije, ki so na koncu odločili zmagovalca. Res je škoda, da nismo poškodovanih in bolnih Poljakov premagali. Element, v katerem so bili oni boljši, je bila obramba. Mi v njej nismo bili na pravi ravni. Verjamem, da nesrečni poraz ne bo pustil posledic. V Tivoli naslednji teden prihajajo kakovostni Turki, toda s še boljšo igro in s pomočjo gledalcev jih lahko premagamo," je po tekmi dejal kapetan ACH Volley Andrej Flajs.

Liga prvakov, 1. kolo:

Asseco Resovia : Asseco Resovia 3:2 (21, -22, -26, 14, 14)
Ahrem 24, Wika 15; Venno 27, Pajenk 13

Odbojkarji ACH Volleyja so izgubili uvodno tekmo letošnje lige prvakov. V Rzeszowu so jih s 3:2 (21, -22, -26, 14, 14) premagali poljski podprvaki, igralci Asseca Resovie. V drugi tekmi skupine F je Sehir Belediyesi iz Carigrada s 3:0 (17, 19, 23) ugnal Paris Volley. Naslednji tekmeci Blejcev bodo naslednjo sredo Turki, tekma bo v Tivoliju.

* Dvorana RCWS Podpromie, gledalcev 4000, sodnika: Melnik (Ukr), Lekkas (Grč).
* Asseco Resovia: Ahrem 24, Gierszynski 4, Grzyb 1, Ilić, Kreek 3, Oivanen 15, Papke 10, Perlowski 2, Redwitz 1, Wika 15.
* ACH Volley: Barreto, Flajs 13, Pajenk 13, Gato 5, Jakopin, Lewis, Petković 1, Šket, Venno 27, Vidič 10, Vinčič.

Odbojkarji Bleda so zamudili enkratno priložnost, da presenetijo poljske podprvake, ki veljajo za prvega favorita skupine. Varovanci Glenna Hoaga so bili prve tri nize boljši tekmeci, a žal dobili le dva, kar je bilo na koncu usodno. Vodstva z 2:1 namreč niso znali spremeniti v zmago, ki bi bila v osmem poskusu v ligi prvakov prva v gosteh, najbrž pa se bodo še dolgo časa tolkli po glavi, da niso izkoristili slabe forme Poljakov. Ti niso pokazali nič posebnega, poleg nekaj nezbranosti Blejcev, ki so jih izali tudi živci, jih je v zaključku odločilnega niza reševala tudi sreča, saj sta dve žogi končali na črti, enkrat pa so sodniki piskali še "sumljiv" dotik žoge.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.