Tobey podpisal za evropskega velikana, Olimpija z odmevno okrepitvijo

Foto: Anže Malovrh/STA
Foto: Anže Malovrh/STA
Mike Tobey je podpisal za slovito Barcelono.
Oglej si celoten članek

Naturalizirani slovenski košarkarski reprezentant Mike Tobey bo kariero nadaljeval pri katalonskem velikanu Barceloni. Kot so danes sporočili iz blaugrane, mora Američan s slovenskim potnim listom za uspešen prestop opraviti le še zdravniški pregled.

"Barcelona in Mike Tobey sta dosegla dogovor o sodelovanju za eno sezono, do 30. junija 2023," so zapisali na spletni strani Barcelone.

Kar 2,13 metra visoki 27-letni center se v Katalonijo seli iz španske Valencie. Lansko sezono je v domačem prvenstvu dosegal po 6,6 točke in štiri skoke na tekmo.

Tobey, ki je vpoklican v reprezentanco za septembrsko evropsko prvenstvo, je lani prejel slovensko državljanstvo in je za svojo novo domovino igral tudi na olimpijskih igrah Tokio 2020. Tam je bil s 13,7 točke in 10,5 skoka eden ključnih členov ekipe, ki je zasedla četrto mesto, so še zapisali Katalonci.

 

V Cedeviti Olimpiji še Jeremić

Tobeya so nekateri mediji v zadnjem času tudi povezovali s Cedevito Olimpijo. Do prestopa na koncu ni prišlo, so pa zato iz kluba sporočili, da so pred začetkom tekmovalne sezone 2022/23 podpisali pogodbo s srbskim reprezentantom Markom Jeremićem, ki je v zadnjih dveh sezonah nosil dres črnogorskega Mornarja.

Za Mornar je Jeremić v sezoni 2021/22 igral na šestih tekmah Fibinega evropskega pokala in v povprečju dosegal 12,5 točke in dva skoka na obračun. V regionalni ligi Aba je zaigral na 26 tekmah in dosegal 10,1 točke, 1,8 skoka in 1,2 asistence na tekmo.

Pred igranjem za zasedbo iz Bara je 192 cm visoki in zdaj 30-letni branilec nosil dres ekipe FMP iz Železnika. Z ljubljansko ekipo je Jeremić sklenil pogodbo za sezono 2022/23, z možnostjo podaljšanja še za eno.

"Marko Jeremić velja za pravega ostrostrelca, ki na parketu vedno da vse od sebe. Obenem ima izkušnje z igranjem v regionalni ligi, v minuli sezoni se je z Mornarjem predstavil tudi v Fibinem evropskem pokalu, tako da je lahko izkusil igranje v evropskem tekmovanju na klubski ravni. Zadovoljni smo, da se nam je Marko pridružil, saj smo lahko dodali še en kamenček v mozaik naše ekipe za prihodnjo sezono," je za spletno stran kluba dejal športni direktor Sani Bečirović.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:18 26. Julij 2022.

    Mater, še ena "res dobra" odslužena ćefursk okrepitev. Konkurenti imajo poceni in dobre američane, ki so dodana vrednost, da je …

  • 14:28 26. Julij 2022.

    Google je za vsak daan spletnega dela od doma plačal od 400 do 800 dolarjev. V prvem mesecu sem od …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.