Đokovićev brat razkril, kako so trpinčili Novaka

Foto: Epa
Foto: Epa
Mlajši brat Novaka Đokovića je opozoril na nekorektno ravnanje avstralskih oblasti.
Oglej si celoten članek

Družina teniškega zvezdnika Novaka Đokovića, ki je trenutno ujet v Avstraliji, kjer čaka na razrešitev zdravstvenega statusa, je v Beogradu, kjer se je na ulicah zbralo na tisoče podpornikov, organizirala medijsko konferenco.

Napovedal boj Srbija na nogah, Đokovićev oče na nož: "Sram naj vas bo! Novak, zdrži!"

Med govorci je bil tudi Đokovićev mlajši brat Đorđe, ki je med drugim razkril, da je imel Novak samo eno prošnjo, in sicer je zaprosil za premestitev v drug hotel, vendar mu pristojni niso ugodili. Srba so nastanili kar v posebnem hotelu za priseljence, kjer obiskovalce že ob vhodu pozdravi zapis: "brezplačno mučenje".

"Novak Đoković ni prekršil nobenega zakona ali pravila, ki trenutno velja v Avstraliji. Mesec dni je komuniciral z Avstralsko teniško zvezo in s skupnimi močmi so prišli do zdravniške izjeme, na podlagi katere je vstopil v Avstralijo. Imel je enak dokument kot več teniških igralcev, ki so že v Avstraliji," je povedal Đorđe.

Foto: Epa Novak Đoković

"To, kar se je zgodilo Novaku, je navadno maltretiranje, to je diplomatski škandal proti največjemu športniku vseh časov in srbskemu diplomatu. Zasliševali so ga ure in ure, onemogočili so mu stik z zunanjim svetom s tem, ko so mu za tri ure in pol odvzeli telefon. Kasneje so ga premestili v izolacijsko sobo, ki je v resnici pripor na letališču v Melbournu," je nadaljeval.

"Na poti z letališča so mu zaplenili vso lastnino z izjemo telefona, oblačil in denarnice. Zdaj ždi v umazani sobi, lastnino pa mu bodo vrnili šele, ko se bo vrnil v Evropo. Novak Đoković do ponedeljka ne more zapustiti Avstralije, sicer tvega triletno prepoved vstopa v državo. Obravnavali so ga kot zločinca, čeprav je zdrav in normalen človek, ki ni prekršil nobenega zakona," je sklenil Đokovićev najmlajši brat.

Nadal: "Če bi Nole želel, bi lahko brez težav igral v Avstraliji"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 19:10 6. Januar 2022.

    Brat pravi, da je Novak zdrav in normalen človek. Torej ni razloga za medicinsko izjemo.

  • 19:04 6. Januar 2022.

    Pokazali so mu, da je obični smrtnik, niko i ništa!

  • 18:50 6. Januar 2022.

    Od kdaj pa Avstralska teniška zveza podeljuje vizume za vstop v Avstralijo? Kako ni kršil zakona? Želel je vstopiti z …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.