Tina: "Preveč so si me sposojali"

Foto: Žurnal24 Tina je v Crans Montani opravila dva treninga, na tekmo se ni podala. (Foto: Reu
Tina Maze in vodja njene ekipe Andrea Massi sta pojasnila, zakaj dvakrat srbrna olimpijka iz Vancouvra ni startala na smuku v Crans Montani.
Oglej si celoten članek

"Enostavno od prihoda z olimpijskih iger v Kanadi se me preveč sposojajo in dajejo o meni vse mogoče izjave, ki niso na mestu. Tu mislim predvsem na Toneta Vogrinca, ki se je šel najprej 'mirovnika', potem pa medijem govori neresnice o stvareh, ki ga ne zadevajo. To se tudi v meni nabira in me moti. Sem utrujena, smuk pa je bil težak, tudi zaredi pogojev, zato sem se odločila, da smuk izpustim in grem na nedeljsko tekmo, saj mi superveleslalom veliko več pomeni kot današnji smuk," je pojasnila Tina Maze.

Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze, svoje varovanke ni prepričeval, da bi nastopila na smuku. "Že zjutraj sem videl, da ni pri stvari. Običajno jo skušam prepričati, da bi nastopila. Tokrat ni bilo tako, ker je pomembna tudi varnost ... Od sprejema v Ljubljani naprej je bilo vse skupaj narejeno brez okusa in bi se moralo drugače narediti. V Sloveniji bi morali imeti več spoštovanja do športnikov, ne glede na to, ali se naredi dober rezultat ali pa se to včasih ponesreči," je menil Massi.

Foto: Žurnal24 Tina se še bori za odličja v posameznih disciplinah, ima pa možnosti za visoko uvrstitev tudi v skupnem seštevku pokala, ki se bo končal s finalom prihodnji teden v nemškem Garmisch-Partenkirchnu. "Moja prioriteta so nastopi v svetovnem pokalu, a se vodilni v Smučarski zvezi Slovenije tega ne zavedajo in hočejo reševati probleme že sedaj, ko sezona še poteka ter na najrazličnejše načine pritiskajo na medije. To se mi ne zdi pošteno, saj bi se morali zavedati, kaj počnemo, kakšne olimpijske igre so za nami in kaj je še pred nami. Našo ekipo to moti. Te tekme bomo opravili do konca, delali s polno paro. Šele po koncu sezone pa bomo videli, kako bomo ukrepali naprej," je povedala Mazejeva in dodala: "Mi imamo sezono in tekme tudi po OI. Ves čas smo neprestano pod stresom že zaradi tega in bi si več spoštovanja zaslužili tudi od vodilnih SZS, ki dajejo neprimerne izjave in odgovarjajo v našem imenu, pa čeprav s tem nimajo nič. Sama medijev sicer ne berem, to počne Massi. Vidim pa, koliko se o tem govori in kako njega to ovira pri našem delu. To čutim tudi sama, ker smo ves čas skupaj. Imamo pa preveč natrpan tekmovalni program, da bi se ukvarjali z drugimi stvarmi kot s treningi in tekmovanji ter s tem, kar k temu neposredno sodi."

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.