Terglav zmagal, Jesenice izgubile

Foto: Žurnal24 Edo Terglav pri Brianconu igra zelo pomembno vlogo.
Hokejisti Jesenic so v drugi tekmi prvega dne poletne lige Rudi Hiti na Bledu v predtekmovalni skupini B po kazenskih strelih izgubili z beljaškim moštvom VSV z 2:3 (1:1, 0:1, 1:0; 0:1).
Oglej si celoten članek

Za Jeseničane sta v polno zadela Miha Brus (20) in Andrej Troščinski (54). Podobno kot na nedavni prijateljski tekmi na Jesenicah sta se tudi tokrat ekipi razšli z nedoločenim rezultatom (2:2), le da so na Bledu o zmagi odločali kazenski streli, v katerih so bili beljaški hokejisti dvakrat uspešni, Jeseničani pa niso znali premagati vratarja Prohaske. Jeseničani so bili v rednem delu za odtenek boljši tekmec, a še enkrat se je pokazalo, da težko dosežejo zadetek. Gostje iz Beljaka so dvakrat vodili, a so se železarji obakrat vrnili.

V uvodnem dvoboju turnirja je v skupini A francoski Briancon prav tako po kazenskih strelih premagal KAC iz Celovca s 5:4. Po rednem delu se je dvoboj končal neodločeno, po kazenskih strelih pa so s 5:4 (1:1, 2:2, 1:1; 1:0) slavili Francozi, za katere igra tudi občasni slovenski reprezentant Edo Terglav. Devetindvajsetletnik se je izkazal z dvema podajama.

Na Bledu v 17. izvedbi poletne lige igra šest moštev. Najboljši slovenski ekipi, Acroni Jesenice in Tilia Olimpija, sta v predtekmovalni skupini B, kjer je še beljaški VSV. V skupini A pa so celovški KAC, švicarski Langenthal in francoski Briancon. Predtekmovanje bo trajalo do sobote, finalni boji pa bodo na sporedu v nedeljo. Tilia Olimpija se bo prvič predstavila v petek, ko bo v popoldanski tekmi igrala z ekipo VSV.

Poletna liga Rudi Hiti:

Acroni Jesenice : VSV Beljak  2:3 (1:1, 0:1, 1:0; 0:1)*

Briancon : KAC Celovec 5:4 (1:1, 2:2, 1:1; 1:0)*

* po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.