Terčelj najboljša med Slovenci, Kauzer spet s težavami

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V kajakaškem krosu Terčelj med Slovenci z najboljšim časom, Kauzer spet s težavami.
Oglej si celoten članek

Tekmovalci v kajakaškem krosu so na olimpijski progi v Parizu opravili vožnji na čas, ki sta določili izhodišča za izločilne boje. Od četverice Slovencev je najboljši dosežek z 12. časom v ženski konkurenci dosegla Eva Terčelj.

 

Poleg Terčelj je nastopila tudi Eva Alina Hočevar. Terčelj je s časom 74,00 v konkurenci 37 tekmovalk imela 12. čas, Hočevar (76,48) pa je bila 21.

Najboljša je bila domačinka Camille Prigent s 70,33, druga sveža olimpijska prvakinja tako med kajakašicami kot kanuistkami Avstralka Jessica Fox (70,84), tretja pa Britanka Mallory Franklin.

Vse tekmovalke bodo nastopile na tekmi, ki bo v soboto popoldne ob 15.30, tokratni časi so jih le razvrstili v skupine. Terčelj bo v prvi skupini nastopila skupaj z najhitrejšo Prigent in Čehinjo Terezo Fišerovo, Hočevar pa je pristala v deseti skupini, njene tekmice bodo domačinka Angele Hug, Alžirka Carole Diana Bouzidi ter Irka Madison Corcoran.

Foto: Profimedia Eva Terčelj

V moški konkurenci sta nastopila tudi oba slovenska osmoljenca s posamičnih tekem Peter Kauzer in Benjamin Savšek, ki sta jima 50-sekundni kazni odnesli višji uvrstitvi. Tudi tokrat vsaj pri Kauzerju ni šlo brez težav, saj je naredil napako prav pri zadnji oviri in dobil kazen. Po času bi bil s 70,74 sicer 18., a je zaradi napake končal na predzadnjem, 38. mestu. Savšek je s časom 74,18 zasedel 25. mesto.

Na vrhu so končali Britanec Joseph Clarke (66,08), Brazilec Pedro Goncalves (66,41) in domačin Titouan Castryck (67,29).

Kauzer bo tekmo v soboto ob 16.40 začel v osmi skupini, njegovi tekmeci bodo Nemec Noah Hegge, Slovak Jakub Grigar in Britanec Adam Burgess. Savšek pa je v deveti skupini, nasprotniki pa Poljak Mateusz Polaczyk, Avstralec Timothy Anderson in Tajvanec Shao-Hsuan Wu.

Foto: Profimedia Peter Kauzer

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.