Hud udarec za španskega velikana, zvezdnik bržkone ob sezono

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vratar Barcelone Marc-Andre ter Stegen bo zaradi hude poškodbe kolena odsoten več mesecev.
Oglej si celoten članek

Španske časnike skrbi novi nemški vratar številka 1, Marc-Andre ter Stegen. Po hudi poškodbi kolena, ki jo je 32-letni vratar Barcelone utrpel na tekmi proti Villarrealu (5:1), v začetku tedna špekulacije o trajanju njegove odsotnosti prevladujejo na športnih straneh v Španiji. Kot omenjajo, je možen tudi konec sezone.

"Ter Stegen bi lahko bil odsoten do osem mesecev," je zapisal Mundo Deportivo. Začetni pregledi naj bi pokazali na poškodbo tetive pogačice, "in če bo raztrganina potrjena, bo odsoten celotno sezono," so zapisali.

Na naslovnici je katalonski časopis zapisal: "Bolečina in slava" glede na zmago s 5:1 proti Villarrealu na eni strani in resno poškodbo Ter Stegna na drugi.

Foto: Profimedia Marc Andre Ter Stegen

Uradnih informacij o poškodbi Ter Stegna sicer še ni, danes je pričakovati izjavo Barcelone. Tudi El País je pisal o poškodbi tetive pogačice - kolenske vezi. To so pokazale prve preiskave v bolnišnici Vithas Castellon. "Lahko bi bil odsoten najmanj osem mesecev," so zapisali pri Sportu.

Nemški vratar, ki za Barcelono igra od poletja 2014 in je šele pred kratkim napredoval v novo številko 1 v reprezentanci, je bil malo pred polčasom vpleten v obrambno akcijo po kotu nasprotnika. Pristal je na desnem kolenu in padel naravnost na tla.

Nekaj ur po poškodbi je El Chiringuito TV objavil video na omrežju X, ki prikazuje ter Stegna zapustiti bolnišnico. V invalidskem vozičku ga potisnejo do črnega kombija. S pomočjo več ljudi se nato usede v avto na bolnišničnem podzemnem parkirišču.

Kapetana Barce so morali pred tem z igrišča odnesti na nosilih. "Moramo počakati. To bo resna poškodba. To ste lahko videli takoj, ko je ležal na igrišču," je dejal trener Barcelone Hansi Flick. Ob polčasu so si nogometaši dejali: "Zdaj igramo za Marca."

Spodbudne besede ter Stegnu je namenil tudi vratar največjega tekmeca Kataloncev, Real Madrida. "Žal mi je za tvojo poškodbo, Marc. Boli me, ko sem te videl na takšen način zapustiti igrišče. Upam, da boš lahko hitro okreval in da te bomo kmalu spet lahko videli med vratnicama," je na omrežju X zapisal Thibaut Courtois.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.