Tenisači na nogometnem stadionu

Foto: EPA
Foto: EPA
Francoska teniška zveza je sporočila, da bo finale Davisovega pokala v Lillu. Švicarji in Francozi se bodo med 21. in 23. novembrom pomerili na stadionu Pierre Mauroy.
Oglej si celoten članek

Nogometni stadion francoskega prvoligaša Lilla sicer sprejme več kot 50.000 gledalcev, a za finale Davisovega pokala ga bodo nekoliko preuredili, tako da si bo lahko teniške dvoboje ogledalo 27.000 gledalcev.

Francoska teniška reprezentanca je v Davisovem pokalu zmagala devetkrat, nazadnje leta 2001. Na drugi strani Švica še nikoli ni osvojila tega prestižnega teniškega tekmovanja. Do sedaj so Švicarji zgolj enkrat igrali v finalu, in sicer leta 1992. Zmaga v Davisovem pokalu je ena redkih lovorik, ki še manjka švicarskemu igralcu Rogerju Federerju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.