Tenisač iz bizarnega razloga ni hotel dokončati dvoboja

Foto: Epa
Foto: Epa
Japonski tenisač si je za nenavadno odločitev prislužil ostre kritike.
Oglej si celoten članek

Teniški turnir serije 250 v Marseillu je postregel z nenavanim incidentom z Yoshihitom Nishioko v glavni vlogi.

Japonski tenisač, aktualni 59. igralec sveta, se je v prvem krogu meril s Fincem Emilom Ruusuvuorijem, ki je po dobljenem prvem nizu (6:2) tudi v drugem povedel z brejkom prednosti (4:2).

Zgodovinsko Malokdo je verjel, da bo prišel ta dan

Sledila je bizarna odločitev Nishioke, ki je dvoboj nenadoma predal. Po koncu izgubljene igre na svoj začetni udarec je glavnemu sodniku dejal: "Ni šans. Zaključil sem."

Foto: Print Screen

Ker Nishioka ni kazal znakov poškodbe ali drugih zdravstvenih težav, pravzaprav nihče ni točno razumel, zakaj se je odločil za predajo.

Kasneje so uporabniki družbenih omrežij razkrili, da je Nishioka med premorom po koncu prvega niza povsem izgubil živce, ker mu na igrišču niso postregli skodelice kave. 

Foto: Print Screen

Ker kave tudi v nadaljevanju ni dobil, se je odločil, da dvoboja ne bo odigral do konca, kar je sprožilo val ogročenja.

Predaja brez utemeljenega razloga se smatra za zelo resno kršitev, zato bi Japonca lahko doletele finančne ali kakšne druge sankcije.

Pitje kave med teniškimi obračuni sicer ni nobena redkost. Eden največjih ljubiteljev aromatičnega napitka je švicarski tenisač Stan Wawrinka.

Foto: Reddit.com

Vrhunci dneva (od 6:00 dalje):

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.