Tekmecu Dallasa pošteno teče voda v grlo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Status košarkarskega zvezdnika je še vedno vprašljiv, njegova udeležba na tekmi z Dallasom pa vse manj verjetna.
Oglej si celoten članek

Los Angeles Clippers bodo, kot vse kaže, v serijo uvodnega kroga končnice, v katerem se bodo pomerili z Dallas Mavericks, vstopili brez poškodovanega zvezdnika Kawhija Leonarda. Težava je vnetje kirurško popravljenega desnega kolega, s katerim se 32-letni dvakratni MVP finala srečuje že tri tedne.

Leonard je sicer že začel z lažjimi obremenitvami na treningih, vendar bržkone ne bo pripravljen na napore celotnega obračuna. Njegov nastop na tekmi z Dallasom je za zdaj še 'vprašljiv', v resnici pa, tako menijo strokovnjaki, malo verjeten.

Leonard, ki je izpustil zadnjih osem tekem rednega dela, je zaradi težav s kolenom odsoten že od 31. marca.

Foto: Profimedia Kawhi Leonard

Za prvega zvezdnika Dallasa Luko Dončića bo to četrti natop v v končnici severnoameriške lige NBA. V prvem krogu bo še tretjič v karieri izzval zasedbo Los Angeles Clippers. Ta je doslej obakrat slavila v seriji na štiri zmage. Prva tekma bo na sporedu danes ob 21.30 v Los Angelesu.

Dončić je v koronskem mehurčku na Floridi leta 2020 zablestel v polnem sijaju, a kljub temu na šestih tekmah ni bil kos razigranim košarkarjem iz Los Angelesa. Naslednje leto je sicer Dallas vodil z 2:0 v zmagah, na koncu pa klonil s 3:4.

Leta 2022 pa je slovenski as s soigralci igral v finalu zahodne konference, kjer so jih ustavili kasnejši zmagovalci Golden State Warriors s 4:1 v zmagah.

Slovenski as je doslej na 28 tekmah končnice v povprečju dosegel 32,5 točke, 9,3 skoka, 7,9 podaje ter 1,5 ukradene žoge na tekmo.

Po letu premora so se košarkarji Dallasa znova uvrstili v končnico v zelo dobri formi po delni prenovi ekipe na februarski prestopni tržnici. Pred zadnjima porazoma v sezoni, ko ni igrala celotna prva peterka vključno z Dončićem in Kyriejem Irvingom, so namreč dosegli kar 16 zmag na 18 tekmah.

Clippers so redni del končali na četrtem mestu z zmago več od tekmeca, medtem ko je bil Dallas peti s 50 zmagami in 32 porazi. 

Druga tekma bo v noči s torka na sredo, nato pa sledita dve tekmi v Dallasu 27. aprila ob 2. uri zjutraj ter 28. aprila ob 21.30. Prvi majski teden bodo nato po potrebi na vrsti še peta in sedma tekma v mestu angelov ter šesta v Dallasu.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:56 21. April 2024.

    Idiotizmi avtorja se nadaljujejo pisati !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.