Teja še enkrat svetovna prvakinja

Foto: Žurnal24 gregorin1__main_bot
S prednostjo štiriindvajsetih sekund je slovenska biatlonka Teja Gregorin tudi na zasledovalni preizkušnji svetovnega prvenstva v letnem biatlonu ugnala vso svetovno konkurenco.
Oglej si celoten članek

Kljub petim zgrešenim strelom (0,1,2,2) je Teja Gregorin uspela obdržati vodilni položaj ves čas tekme in tako potrdila petkov naslov svetovne prvakinje v letnem biatlonu. Druga je bila tudi tokrat domačinka Marie Laure Brunet (0,0,1,1), na tretje mesto pa se je povzpela Moldavijka Natalija Levčenkova (0,0,1,0). Precej je na lestvici napredovala tudi druga slovenska predstavnica v tej kategoriji Andreja Mali (1,1,0,0), ki je danes zgrešila le dvakrat leže, medtem ko je bila v stoje stoodstotna in zasedla končno 12. mesto.

 
 

Pomembno je, da je pripravljenost dobra in da bo takšna ostala do zimske sezone.

Tomaš Kos

 
"Super, še ena zlata kolajna s tega prvenstva. Po drugem streljanju v stoječem položaju sem se že malo ustrašila, vendar sem vedela, da sem v teku precej močnejša od francoske zasledovalke. V stoječem streljanju še nisem povsem suverena in imam še nekaj težav tudi na treningih, vendar bova s trenerjem do zime to še popravila," je po prihodu v cilj dejala zadovoljna Teja Gregorin. Zadovoljen je bil tudi trener Tomaš Kos: "Pomembno je, da je pripravljenost dobra in da bo takšna ostala do zimske sezone, prav tako upam, da bodo tekmovalke ostale zdrave. Sicer pa so takšna tekmovanja nadvse dobrodošla v tem obdobju, da se počasi spet navadimo na tekmovalni ritem in nastope pod tekmovalno obremenitvijo. Za Tejo so bili to letošnji prvi takšni nastopi in po petkovi zmagi je bilo treba zdržati še danes in ohraniti vodilni položaj, kar ji je na koncu tudi uspelo."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.