"Teh težav nisem zmožen rešiti"

Foto: Profimedia Carlo Ancelotti
Italijanski strateg je utišal govorice.
Oglej si celoten članek

Carlo Ancelotti ne bo novi italijanski selektor. Mnogi so ga, potem ko je po neuspehu reprezentance v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo zveza odstavila Giana Piera Venturo, videli na tem mestu, a je nekdanji trener Milana, Juventusa, Real Madrida, Chelseaja in Bayerna to možnost kategorično zanikal.

"Reprezentanca so sanje vsakega, ki se ukvarja z nogometom, tudi sam si močno želim voditi najboljše italijanske nogometaše. A menim, da je zaenkrat to še prekmalu. Moja prioriteta je klub, saj trener in selektor nista enaki delovni mesti," je dejal Ancelotti.

Italija je v kvalifikacijah izpadla v dodatnih kvalifikacijah, izločila jo je Švedska. "Italijanski nogomet ima resne težave, ki jih sam nisem zmožen rešiti. Vedno je za neuspeh kriv trener, kar pa ni pravo razmišljanje. Obstaja strukturni problem. Mi smo ena redkih držav, ki nima stadionov na visoki ravni, ti so tudi na pol prazni. To zagotovo ni bila napaka Venture," je še ocenil Ancelotti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.