Tampa povedla v Pittsburghu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V končnici elitnega profesionalnega severnoameriškega hokejskega prvenstva je bila odigrana prva polfinalna tekma.
Oglej si celoten članek

Tampa Bay Lightning je z zmago s 3:1 v gosteh pri Pittsburgh Penguins v konferenčnem finalu na Vzhodu povedla z 1:0 v zmagah. V veliki finale lige NHL bo napredovalo moštvo s štirimi zmagami. Hokejisti s Floride so si po 39 minutah obračuna zagotovili visoko prednost 3:0, zadeli so Alex Killorn v 19. minuti, Ondrej Palat v 23. minuti in Jonathan Douin v 39. minuti.

Možnosti Tampe se niso zmanjšale niti po poškodbi kandidata za najboljšega vratarja lige NHL (Vezina Trophy) Bena Bishopa, ki je moral z ledene ploskve sredi prve tretjine tekme zaradi poškodbe leve noge. Odlično ga je nadomestil 21-letni Rus Andrej Vasilevskij, ki je v nadaljevanju zaustavil 25 strelov pingvinov, manj kot minuto pred koncem druge tretjine ga je premagal le Šved Patric Hörnqvist. Vratar Pittsburgha, ki je sicer dobil strelski obračun 35-20, Matt Murray je zbral 17 obramb.

Hokejisti Pittsburgh Penguins so s 4:3 v zmagah izločili najboljšo ekipo rednega dela Washington Capitals, Tampa Bay Lightning pa je s 4:1 v zmagah nadigrala New York Islanders. Druga tekma konferenčnega finala bo v noči na torek, prav tako v Pittsburghu.

V drugem polfinalnem paru letošnje končnice lige NHL se bosta pomerili ekipi San Jose Sharks, ki je s skupnim izidom 4:3 izločilo Nashville Predators, in St. Louis Blues, ki je bilo s 4:3 v zmagah boljše od Dallas Stars.

NHL, končnica (3. krog):

Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning 1:3 (0:1, 1:2, 0:0)  /0:1/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.